Ραγδαίες εξελίξεις: Νέες περιοχές πάνε για lockdown

Στο περιθώριο της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας τόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όσο και ο καθηγητής Ιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφεραν πως η κατάσταση στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας.

Ενα βήμα πριν από τοπικό lockdown βρίσκονται η Ροδόπη και η Λάρισα καθώς τις τελευταίες μέρες παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Ανησυχία όμως στους ειδικούς προκαλεί και η εικόνα της Δράμας που δεν αποκλείεται και αυτή να περάσει στον γκρι ζώνη και να τεθεί σε καθεστώς lockdown.

Σύμφωνα με τη σημερινή γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, Ροδόπη και Λάρισα σημείωσαν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και συγκεκριμένα:

  • 108 κρούσματα στη Ροδόπης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 106 κρούσματα στη Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή.

Οι επόμενες ημέρες έως και το τέλος της εβδομάδας θα κρίνουν εάν οι προαναφερόμενες περιοχές θα χρειαστεί να περάσουν στην γκρι ζώνη όπως οι Σέρρες και η Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, ο ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως «είναι ακόμα νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα καθώς τα μέτρα άρχισα να εφαρμόζονται μόλις σήμερα στην Αττική».

-Ad-