Ραγδαίες εξελίξεις: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Πούτιν – Αύριο η ενημέρωση των αρχηγών

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.

Τι λέει το Κρεμλίνο

Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο και όπως μεταδίδει το sputnik

Όπως αναφέρει, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για μία σειρά ζητημάτων και εξετάστηκαν ουσιαστικοί τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης της ρωσο-ελληνικής αλληλεπίδρασης σε διάφορους τομείς.

Συζητήθηκε, επίσης, διεξοδικά η κατάσταση σε σχέση με την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Επ’ αυτού υπογραμμίστηκε η εξαιρετική πολιτιστική, ιστορική και πνευματική σημασία αυτού του μοναδικού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς.

Εξετάστηκαν επίσης ορισμένα ζητήματα της περιφερειακής ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης στη Λιβύη και της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη διοργάνωση των εκδηλώσεων για το 2021, στο πλαίσιο της επερχόμενης γιορτής στην Ελλάδα για τη 200ης επέτειο από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα για ανεξαρτησία.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη να ενταθεί το έργο της Μικτής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής, Επιστημονικής και Τεχνικής Συνεργασίας με έμφαση στην επέκταση του νομικού πλαισίου των διμερών σχέσεων.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν τις επαφές τους.

 

Ενημερώνει τους αρχηγούς ο Μητσοτάκης

Διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων θα έχει αύριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου, θα συναντηθεί, διαδοχικά, στο γραφείο του στη Βουλή και θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τα Γραφεία των Πολιτικών Αρχηγών και ορίστηκαν οι κάτωθι συναντήσεις:

-Στις 12:30, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα,
-Στις 13:30, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,
-Στις 18:15, με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο,
-Στις 19:30, με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, ζήτησε επιτακτικά από τον πρωθυπουργό να προβεί σε σχετική ενημέρωση.

https://staging.newsique.gr/tsipras-ntropi-k-mitsotaki-afto-pou-kanete-edo-kai-dyo-mines-enimeroste-amesa-ti-vouli/