Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Παραιτήθηκε απεσταλμένος του ΟΗΕ

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη Γασάν Σαλάμε ανακοίνωσε σήμερα, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, την παραίτησή του για «λόγους υγείας», έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια στο πόστο του.

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι η υγεία μου δεν μου επιτρέπει να υπόκειμαι σε τόσο μεγάλο στρες, επομένως ζήτησα από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου» έγραψε ο ίδιος.

«Προσπάθησα να ενώσω τους Λίβυους και να περιορίσω την ξένη ανάμειξη» στη χώρα, συμπλήρωσε ο Λιβανέζος διπλωμάτης που εύχεται να επικρατήσει «η ειρήνη και η σταθερότητα» στη Λιβύη.

Ο Σαλαμέ διορίστηκε την 22α Ιουνίου του 2017 από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη θέση του νέου ειδικού απεσταλμένου και επικεφαλής της Αποστολής Στήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, διαδεχόμενος τον Γερμανό Μάρτιν Κόμπλερ.

Την Παρασκευή, στη Γενεύη, ο Σαλαμέ καταφέρθηκε εναντίον των «κυνικών» που επιχειρούν να υποσκάψουν τις συζητήσεις μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών στη Λιβύη, απευθύνοντας έκκληση για μια μεγαλύτερη στήριξη εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συναγερμός για την εξαφάνιση 78χρονης στα Δολιανά Πωγωνίου – Silver Alert σε ισχύ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Σάββας Παπάζογλου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Έληξε το θρίλερ με τον άνδρα που είχε «ταμπουρωθεί» στο σπίτι του – Είχε δραπετεύσει από ψυχιατρικό ίδρυμα
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Άντρας βρίσκεται «ταμπουρωμένος» σε σπίτι – Δεν αφήνει τη μητέρα και την αδελφή του να φύγουν
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, «δεξί χέρι» του Κωνσταντίνου Καραμανλή
11 Φεβρουαρίου, 2025
Τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς: Να απελευθερώσει όλους τους Ισραηλινούς ομήρους ως το Σάββατο αλλιώς… κόλαση
11 Φεβρουαρίου, 2025
Θλίψη στα Χανιά: Πέθανε ξαφνικά 19χρονος – Ήταν ανιψιός βουλευτή
11 Φεβρουαρίου, 2025
Τραγική σύμπτωση στην Κρήτη: Πέθανε λίγο μετά την κηδεία του συζύγου της
11 Φεβρουαρίου, 2025
Καρυστιανού κατά Κλάπα: «Καταπατούν τη Δημοκρατία όσοι λειτουργούν κατά παράβαση των νόμων»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του μεταφορέα που δολοφονήθηκε από τον 60χρονο στη Λάρισα – «Έφυγε το γελαστό παιδί»
11 Φεβρουαρίου, 2025