Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου – Δεν έλειπε κανείς (pics&vid)

Πλήθος κόσμου, πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και απλοί άνθρωποι που αγάπησαν τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, Θάνο Μικρούτσικο, βρέθηκαν στην κηδεία του για να που το τελευταίο «αντίο».

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του αλλά και τα δύο του παιδιά, οι οποίοι ήταν εμφανώς καταβεβλημένοι κατά το λαϊκό προσκύνημα του μεγάλου συνθέτη.

H σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου συγκίνησε τους πάντες με τα τρυφερά της λόγια για τον άντρα της:

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση ήταν και ο αδερφός του, Ανδρέας Μικρούτσικος:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του Μερα25 Γιάνης Βαρουφάκης, η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ κ.α. ήταν μερικοί μόνο από τους πολιτικούς που βρέθηκαν το πρώτο Νεκροταφείο.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκινημένος εκφώνησε επικήδειο λόγο, αναφερόμενος φυσικά στη ζωή και στο μεγάλο έργο του Θάνου Μικρούτσικου.

Όπως είπε, ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν ένας μουσικός που άφησε αποτύπωμα σε πολλά μουσικά είδη, ρεμπετικο, έντεχνο,τζαζ, ροκ, μέσα από παραδοσιακή και σύγχρονη γλώσσα.

Αυτό όμως που έκανε την τέχνη του να ξεχωρίζει αισθητά ήταν η ικανότητά του να εκφράζει πιο βαθειά συναισθήματα, με μια διαλεκτική σκέψη, και αντιλαμβανόμενος τις μουσικές “φόρμες” ως μια μουσική εμπειρία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι δύσκολο “να μάθουμε να ζούμε χωρίς εσένα, χωρίς να είσαι στην σκηνή των φεστιβάλ της ΚΝΕ”.

Περιέγραψε τον Θάνο Μικρούτσικο ως έναν ανατροπέα των φθαρμένος αστικών ιδεολογιών, με ένα πρωτόγνορο και γνήσια λαϊκό έργο.