Ραγίζουν καρδιές οι συμμαθητές της 12χρονης: «Ήταν σκληρή η ζωή, άδικος ο θάνατός σου»

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στη 12χρονη που έχασε τη ζωή της σε θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας την Τρίτη.

Στην κηδεία της ανήλικης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, οι συμμαθητές της θλιμμένοι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τον άδικο χαμό της.

«Ήταν σκληρή η ζωή για σένα. Ήταν άδικος ο θάνατός σου» ήταν τα σπαρακτικά λόγια των συμμαθητών της άτυχης 12χρονης. Τραγικές φιγούρες ήταν η θεία της άτυχης ανήλικης καθώς και η φίλη της, με την οποία κολυμπούσαν μαζί τη μοιραία ημέρα και η οποία σώθηκε.

Υπενθυμίζεται πως το κορίτσι είχε χάσει και τους δύο γονείς του και προσπαθούσε να κάνει μια νέα αρχή μαζί με τη θεία της.

Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία

Μία ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία κρύβεται πίσω από τον άδικο χαμό του κοριτσιού που πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών στην Κέρκυρα το απόγευμα της Τρίτης.

Το μικρό κορίτσι είχε έρθει στην Κέρκυρα λίγες εβδομάδες πριν, προκειμένου να μείνει με τη θεία της η οποία είχε αναλάβει το ρόλο της ανάδοχης μητέρας.

Η μικρούλα φέρεται να έχασε τη μητέρα της πριν από μερικούς μήνες από καρκίνο ενώ εδώ και χρόνια είχε χάσει και τον πατέρα της, με αποτέλεσμα ο μοναδικός στενός της συγγενής να είναι η θεία της που κατοικούσε τα τελευταία χρόνια μόνιμα στο χωριό Αυλιώτες στο βορειοδυτικό συγκρότημα του νησιού.

Είχε μπει στη θάλασσα μετά το φαγητό;

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ΕΡΤ1, αναφέρουν ότι η θεία της, είχε ζητήσει από την ανήλικη να μην μπει στη θάλασσα καθώς ήταν φαγωμένη. Ωστόσο, φαίνεται πως τα δύο παιδιά παράκουσαν τις συμβουλές και μπήκαν για μπάνιο στη θάλασσα όπου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος.

Τα ευρήματα της νεκροψίας

Όπως μεταδίδει το ίδιο ρεπορτάζ, που επικαλείται τον Ιατροδικαστή Κέρκυρας Γιάννη Αϊβατίδη, τα ευρήματα καταδεικνύουν μία τυπική περίπτωση πνιγμού από εμβύθιση στο θαλάσσιο νερό: «Διαπιστώθηκε μεγάλο ποσότητα εισρόφησης θαλασσίου ύδατος στους πνεύμονες αλλά και λήψη τροφής σε χρονικό σημείο αρκετά κοντινό στο τραγικό αυτό συμβάν».

Ο ιατροδικαστής πιθανολογεί ότι μπορεί αν υπήρξε μία στιγμιαία εμβύθιση, πράγμα που προκάλεσε πανικό στο θύμα: «Δε γνωρίζω τις κολυμβητικές ικανότητες που είχε το κορίτσι, αλλά με βάση κάποια στοιχεία φαίνεται πως υπήρξε μία τυχαία εμβύθιση και αυτό οδήγησε σε απώλεια ψυχραιμίας και σε εισρόφηση ύδατος, η οποία σε συνδυασμό με την πρόσφατη λήψη τροφής οδήγησε σε αυτό το τραγικό συμβάν».