Ραγκούσης: Ανάγκη για ενοποίηση των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης

Να θεσμοθετηθεί και να εφαρμοστεί η ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στα οικονομικά των κομμάτων και να δοθούν τώρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το σύνολο των μισθοδοτούμενων στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στα ινστιτούτα του, ζήτησε ο Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ραγκούσης, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη ενοποίησης των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης, μία κατεύθυνση προς την οποία δείχνουν και τα δημοσκοπικά ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία το 70-80 % των προοδευτικών ψηφοφόρων θέλει ενοποίηση της προοδευτικής παράταξης, όπως ανέφερε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ραγκούσης:

-Επικέντρωσε στην ανάγκη ένωσης δυνάμεων κι όχι διχασμού τούτες τις κρίσιμες ώρες για το πολιτικό σύστημα και την κεντροαριστερά εν γένει, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση της βάσης του ελληνικού λαού.

-Επισήμανε ότι μια τέτοια ιστορικών διαστάσεων διαδικασία δεν μπορεί παρά να έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση της βάσης-μελών φίλων και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

-Αναφερόμενος για τη λήξη της επαγγελματικής σχέσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το κόμμα για πολιτικούς λόγους, μίλησε για την ανάγκη θεσμοθέτησης κι επέκτασης της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και στα οικονομικά των κομμάτων, καθώς οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι δημόσιο χρήμα και προέρχονται από τη φορολογία των πολιτών κι απαιτείται πλήρης διαφάνεια στη διαχείρισή τους.

-Η επέκταση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ στα κόμματα πρότεινε να αποτελέσει πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επόμενο διάστημα με πρόταση νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή. Μέχρι τότε επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Πρόεδρός του, κ. Κασσελάκης, πρέπει πρώτοι να δώσουν στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων στο κόμμα και στα ινστιτούτα του καθώς και πόσοι από αυτούς προσλήφθηκαν επί της Προεδρίας του.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Γιάννης Ραγκούσης: