Ραγκούσης: Εκβιάζουν με απόλυση τους εργαζόμενους αν δεν δεχτούν να δουλέψουν ως δούλοι

Αρκετές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της e-food, η οποία προτείνει στους εργαζόμενους των οποίων οι 3μηνες συμβάσεις λήγουν το επόμενο διάστημα, να μετατραπούν σε Freelancers, δηλαδή σε αυτοαπασχολούμενους.

«Θα θέλαμε να σου προτείνουμε και εκτιμάμε ότι θα ήταν καλύτερο να εργαστείς ως Freelancer. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης» αναφέρει συνοπτικά το μήνυμα που έλαβαν αρκετοί εργαζόμενοι της E-Food.

Τις εξελίξεις σχολίασε μέσω Facebook και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «εταιρείες ντελίβερι εκβιάζουν με απόλυση τους εργαζόμενους αν δεν δεχτούν να δουλέψουν ως δούλοι».

Πιο αναλυτικά αναφέρει: «Οι εταιρείες ντελίβερι #cancel_efood μπορούν τώρα και εκβιάζουν με απόλυση τους εργαζόμενους αν δεν δεχτούν να δουλέψουν ουσιαστικά ως δούλοι, γιατί με τον εργασιακό νόμο 4808/21 οι αδίστακτοι Μητσοτάκης Χατζηδάκης κατήργησαν τη δική τους!! εγκύκλιο – Βρούτσης Νοέμβριος 2020 – η οποία καθόριζε αποκλειστικά σχέση μισθωτής εργασίας για τους εργαζόμενους διανομείς. Η μεροληψία αυτής της συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας υπέρ των κάθε λογής συμφερόντων, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο».

Δείτε παρακάτω: