Ραγκούσης: Η κακιασμένη Δεξιά του Κ. Μητσοτάκη είναι πάλι εδώ (video)

«Η κακιασμένη Δεξιά του Κ. Μητσοτάκη είναι πάλι εδώ. Ελπίζω να είναι εδώ και η συνείδηση όλων των βουλευτών», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή και σημείωσε: Δεν έχουμε μπει στην πολιτική, για να διώκουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά για να τους νικάμε. Μπορεί κάποιος να πει κάποιος ότι τα λέω αυτά, επειδή είμαι στο ίδιο κόμμα με το Ν. Παππά, όμως δεν είναι έτσι. Και στην υπόθεση του Βατοπεδίου, μολονότι ήμουν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τότε, δεν ψήφισα υπέρ της παραπομπής του Θ. Ρουσσόπουλου, γιατί αυτό επέβαλε η συνείδησή μου».

«Το Νίκο Παππά τον έχετε απαλλάξει με το πόρισμά σας»

«Με το πόρισμά σας, έχετε ουσιαστικά απαλλάξει το Νίκο Παππά», δήλωσε στη συνέχει ο κ. Ραγκούσης.

«Αποσύρατε τα περί δωροληψίας όχι, είστε μεγαλόθυμοι αλλά γιατί γι΄ αυτό υποχρεωθήκατε μετά το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που απέδειξε ότι τα 3 εκ € πήγαν στον ίδιο τον Καλογρίτσα. Αποσύροντας, όμως, την κατηγορία της δωροληψίας, παραδεχτήκατε ότι ο Καλογρίτσας είναι ψεύτης. Έτσι γκρεμίσατε το μοναδικό κλαδί πάνω στο οποίο καθόσασταν που ήταν ο Καλογρίτσας» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «το μόνο τελικά που απομένει είναι η παράβαση καθήκοντος, αλλά δεν μπορείτε να συνδυάσετε καμία απόφαση ή τροπολογία που να διαμορφώθηκε μετά ή σε συνδυασμό με τα sms που επικαλείστε. Ποτέ στο παρελθόν από το 74 και μετά, δεν παραπέμφθηκε Υπουργός μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Μετά από την απόφασή σας αυτή ανοίγετε το δρόμο για τους δικούς σας Υπουργούς, οι οποίοι με το δικό σας σκεπτικό διαπράττουν καθημερινά παράβαση καθήκοντος, όπως οι Κεραμέως-Πιερρακάκης με την μεταβίβαση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών στη CISCO και στην Palantir».

«Κυρίως μετατρέπετε το πολιτικό προσωπικό της χώρας, άρα και τον εαυτό σας όμηρο των sms που έχουν στα χέρια τους από κάθε υπουργό, από τον Πρωθυπουργό, ο κάθε Καλογρίτσας της χώρας», τόνισε.

Αναλυτικά η ομιλία του Γιάννη Ραγκούση: