Ραγκούσης: Η Κυβέρνηση προώθησε ερώτημα-αίτημα για την εξαίρεση του «Enterprise Greece» από τη Διαύγεια

«Σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή αποκαλύφθηκε από επίλεκτο στέλεχός της- τον ίδιο τον επικεφαλής της εταιρείας – ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προώθησε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ερώτημα-αίτημα για την εξαίρεση του “Enterprise Greece” από τη Διαύγεια», αναφέρει ο Γιάννης Ραγκούσης σε ανάρτησή του στο facebook.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ραγκούσης κατά την εξέταση του επικεφαλής της “Enterprise Greece” ρώτησε: «Γιατί ζητήσατε την εξαίρεση της “Enterprise Greece” από τη Διαύγεια, δηλαδή τη δυνατότητά σας να διαχειρίζεστε τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού χωρίς διαφάνεια».

Ο εξεταζόμενος απάντησε πως «δεν είπε κανείς ότι θα τα διαχειριστούμε χωρίς Διαφάνεια, το γεγονός πως ζητούμε εξαίρεση από τη Διαύγεια, η οποία είναι μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, δε σημαίνει ότι δεν θα αναπτύσσαμε σύστημα πλήρους διαφάνειας».

«Από που κι ως που σας προκύπτει εσάς ότι η Διαύγεια είναι ένας μηχανισμός χρονοβόρος», ρώτησε εκ νέου ο Γιάννης Ραγκούσης, με τον επικεφαλής να απαντά «από την εμπειρία του οργανισμού».

«Να αλλάξετε τον οργανισμό σας και όχι την Διαύγεια», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης στην ανάρτηση του, αναφέρει επίσης ότι: «Με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα (υπογραμμίζω το μέχρι σήμερα) η “Enterprise Greece ” είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος και αυτή που συνάπτει τις αμαρτωλές συμβάσεις για την προβολή της εικόνας και της φήμης της Κυβέρνησης στο εξωτερικό».

-Ad-