Ραγκούσης: «Ο πολιτικός υπόκοσμος του κ. Μητσοτάκη υλοποίησε την πιο ακραία παραβίαση του Συντάγματος»

«Πλανώνται πλάνη οικτρά» όσοι νομίζουν ότι η υπόθεση των υποκλοπών τελειώνει σήμερα εδώ, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, στην παρέμβασή του, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές.

«Με όσα έχουμε μάθει έως τώρα, έχουμε απάντηση πια στο διαχρονικό ερώτημα που είχε θέσει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο “ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο”. Δεν είναι άλλος από τον υπόκοσμο. Δεν είναι άλλος από τον πολιτικό υπόκοσμο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος οργάνωσε, μεθόδευσε και υλοποίησε την μεγαλύτερη, την πιο ακραία μορφή παραβίασης, και του Συντάγματος και των νόμων, παρακολουθώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους, παρακολουθώντας δημοσιογράφους, για να υπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που βάλλονταν από τη δημοσιογραφική έρευνα. Η δε επίκληση του απορρήτου δεν είναι τίποτα άλλο από το καταφύγιο αυτού του πολιτικού υποκόσμου», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα, κλείνει η πρώτη φάση αυτής της υπόθεσης. Πλανώνται πλάνην οικτρά, όσοι νομίζουν ότι τελειώνει αυτό σήμερα. Αυτή η υπόθεση θα επανέλθει, την επομένη των εκλογών και, μέσα από τις νέες συνθήκες και δεδομένα, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τον κανονισμό διαδικασίες», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης και υπογράμμισε ότι “αποδεδειγμένα, διαπράχθηκαν πολύ βαριά, πολιτειακής και ποινικής φύσης αδικήματα”.