Ραγκούσης: «Σταματήστε τους επικίνδυνους επικοινωνιακούς θεατρινισμούς»

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, κατηγορώντας την ότι «έχει εισάγει τον κυβερνητικό, σαλβινικό θεατρινισμό».

«Δεν σας περιποιεί τιμή να υποτιμάτε το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και να διεκδικείτε έργα που ήδη είναι δρομολογημένα ούτε να κερδοφορείτε κατατρομοκράτωντας την ελληνική κοινωνία στο δόγμα “τάξη και ασφάλεια”», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Κατά τη διάρκεια της ευτελούς κι ανεύθυνης αντιπολίτευσης που ασκήσατε, επιδιώξατε να δημιουργήσετε μία ατμόσφαιρα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Και η αλήθεια είναι πως αυτό το πετύχατε σε μεγάλο βαθμό. Παρουσιάσατε την Ελλάδα ως μία κινδυνεύουσα χώρα που θα έρθετε εσείς για να τη σώσετε. Κερδοσκοπήσατε κομματικά πάνω στο δόγμα “νόμος και τάξη”», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ακόμη και μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, πορευτήκατε με σαλβινικής έμπνευσης δομικές κυβερνητικές αλλαγές. Διότι στον υπερδεξιό σαλβινικό κώδικα αξιών ανήκουν και οι απολύτως αντιεπιστημονικές σας επιλογές. Εμείς δεν είμαστε σαν εσάς και δεν θα ζητήσουμε παραιτήσεις. Θα σας δώσουμε έναν μήνα περιθώριο. Μη διανοηθείτε όμως να περιορίσετε τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε, ακόμα, τη ΝΔ για αναιτιολόγητη αναξιοκρατία και για εγκαθίδρυση απολύτως κομματικού κράτους και τόνισε ότι ποτέ άλλοτε τόσο γρήγορα και τόσο πολύ δεν εφαρμόστηκαν αυτές οι πολιτικές.

«Έχετε έχετε εισάγει τη διάκριση ανάμεσα στην πολιτική επικοινωνία και τον θεατρινισμό. Τριάντα εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα γιατί πιστεύουν ότι είναι απολύτως ασφαλής χώρα. Γιατί βγάζετε πάνοπλους αστυνομικούς κάνοντας αυτοδιαφήμιση εξομοιώνοντας το Μπατακλάν με την Αθήνα; Υπονομεύετε μόνοι σας την ασφάλεια της Ελλάδος», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σταματήστε τους επικίνδυνους επικοινωνιακούς θεατρινισμούς και κοιτάξτε πώς θα διαχειριστείτε τη βέβαιη και προεξοφλημένη αποτυχία σας να περάσετε πάνω από τον πανύψηλο πήχυ που εσείς οι ίδιοι θέσατε στα ζητήματα της ασφάλειας», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

-Ad-