Ραγκούσης: «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δημοσιογράφοι. Δημοσιογράφοι και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Δεν ξέρω ποιος μπορεί να μου αμφισβητήσει το δικαίωμα να μιλήσω προσωπικά για τη σκοτεινή πλευρά της δημοσιογραφίας, για τη συκοφαντική δημοσιογραφία, για την κίτρινη δημοσιογραφία.
Λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από τότε που τα παιδιά μου κι εγώ ζήσαμε την πιο βαριά εκδοχή συκοφαντικής επίθεσης από συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Δημοσιογράφους που βεβαίως την ίδια ώρα επιφυλάσσουν φιλικότατη μεταχείριση προς άλλους.
Η συζήτηση για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους δημοσιογράφους και τα μίντια είναι πολύ μεγάλη αλλά γίνεται σε λάθος βάση αν κάποιος καταφεύγει σε γενικεύσεις ή πιστεύει ότι του δίνεται η ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσει ως άλλοθι μπροστά στις ευθύνες για την εκλογική μας συντριβή. Ευθύνες συλλογικές ή – και με συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο- ατομικές.
Η όλη συζήτηση που άνοιξε με αφορμή τη καταφανέστατη διαστρέβλωση μιας αποστροφής της Εφης Αχτσιογλου, την οποία διατύπωσαν με παρεμφερή λόγια και άλλοι τις επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά άδικη.
Άδικη πρώτα από όλα γιατί γίνεται με όρους μονταζιέρας, αυτό ακριβώς που έχει πληγώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και δεκάδες στελέχη του.
Κυρίως όμως είναι άδικη διότι ούτε η Έφη Αχτσιόγλου, ούτε κάποιο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει χτίσει την κοινωνική του δημοφιλία και αποδοχή χάρη σε δημοσιογράφους, μίντια ή τη διαπλοκή. Κι αυτό ισχύει είτε για στελέχη που προέρχονται από τον ιδρυτικό ΣΥΡΙΖΑ, είτε για όσους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά.
Ειδικά για τα ιδρυτικά του στελέχη, η δεκαετής διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ήταν ο αποκλειστικός φορέας διαμόρφωσης της εικόνας που έχει η κοινωνία γι αυτά.
Το ίδιο θα έλεγα για οποιοδήποτε στελεχος είχε βρεθεί στη θέση της Έφης Αχτσιόγλου να βάλλεται στο βωμό μιας εσωκομματικής προεκλογικής αρένας.
Ίδιως μετά τη διπλή εκλογική μας συντριβή, η πορεία μας προς τη 10η Σεπτεμβρίου πρέπει να είναι μια θετική πολιτική διαδρομή, υπευθυνότητας κι αξιοπρέπειας, πρωτίστως για όλους όσοι συμμετέχουμε στο ίδιο κόμμα.
Η πορεία προς τη 10η Σεπτεμβρίου, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να αποτελέσει μία δυνατότητα για εσωκομματικούς κανιβαλισμούς.
Άλλωστε ας κάνουν όλοι υπομονή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στη γωνία και καραδοκεί. Υπομονή κάνει μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Και για την ιστορία:
η Έφη ΔΕΝ είπε «Να μην τους αδικούμε ΓΙΑ να μην μας αδικούν».
Η Έφη είπε «Να μην τους αδικούμε ΚΑΙ να μην μας αδικούν …».
Κι όταν μας αδικούν προφανώς πρέπει να αντιδρούμε και να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια μας.
Όταν και μας αδικούν αλλά και μας συκοφαντούν προφανώς και πρέπει να καταφεύγουμε στη δικαιοσύνη, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, εγώ κι άλλα στελέχη στο πρόσφατο παρελθόν.
Αλλά τονίζω πρώτος εγώ!
Ακόμη κι αυτούς τους δημοσιογράφους που ζητώ από την ελληνική δικαιοσύνη να τους καταδικάσει για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα, σε βάρος των παιδιών μου κι εμένα, θα τους προστατέψω πρώτος και με όλες μου τις δυνάμεις αν κάποιος επιχειρήσει να τους αφαιρέσει εκδικητικά το δικαίωμα να διατυπώνουν την άποψή τους, όπου και όποτε αυτοί κρίνουν.