Ρέντη: Τρία άτομα εκτιμά η αστυνομία ότι είναι εκείνοι που πετούσαν φωτοβολίδες

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα« και «Τα Νέα» μίλησε για την υπόθεση με τα επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού που δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βολή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη αυτοί που πετούσαν φωτοβολίδες εκτιμά η αστυνομία ότι είναι τουλάχιστον 3 άτομα. Έτσι λαμβάνονται αποτυπώματα μήπως ταυτιστούν με κάποια υπολείμματα του όπλου που κρατούσαν οι δράστες.

Θεωρείται πιθανό να ασκηθεί δίωξη και στους τρεις, γιατί είναι πολύ δύσκολο στην προκειμένη περίπτωση να διαπιστωθεί ποιος από τους τρεις πέτυχε στον αστυνομικό. Μάλιστα μπορεί και ο δράστης ο ίδιος να μην γνωρίζει ότι πέτυχε τον αστυνομικό.

Πού εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας
Η διαδικασία ανίχνευσης υπολειμμάτων πυροβολισμού έχει ολοκληρωθεί. Η λήψη έγινε με ειδικό δειγματολήπτη και από τα 404 άτομα κι έχουν σταλθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Όμως εδώ παρουσιάζεται ένα μεγάλο ζήτημα. Η διαδικασία ελέγχου στα εργαστήρια έχει διάρκεια 10 ωρών για κάθε δείγμα.

Συνεπώς η έρευνα της αστυνομίας εστιάζεται στις πληροφορίες, προκειμένου να βρει άτομα από τους προσαχθέντες που γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί κι έτσι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπόπτων.

Το χρονικό
Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ρέντη, κοντά στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Αν και υπήρχε φύλαξη, κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων εμφανίστηκαν μπροστά στους αστυνομικούς και έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια.

Μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώθηκε στο αριστερό πόδι του αστυνομικού, με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.