Ρεπορτάζ newsique.gr – Γάμοι: Στα «κάγκελα» οι επιχειρηματίες και «μηνύσεις σε υπουργούς»

Στα… κάγκελα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες μεγάλων κέντρων εστίασης, οι οποίοι βλέπουν ότι και η φετινή σεζόν θα είναι «χαμένη».

Τι λένε στο newsique.gr για το όριο ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, την επιλογή για μουσική, αλλά χωρίς χορό.

Η απόφαση να ανοίξουν τα κτήματα για την πραγματοποίηση γάμων, με όριο 100 ατόμων και χωρίς μουσική, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στον κλάδο.

Μιλώντας στο Newsique, ιδιοκτήτης κτήματος δεξιώσεων στην Ανατολική Αττική υπογραμμίζει ότι «όλα τα κτήματα έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα διότι ούτε γάμος με 100 άτομα υπάρχει, ούτε γάμος χωρίς μουσική… ούτε όλες αυτές οι ιστορίες που λένε και δεν ξέρουν τι λένε ούτε και οι ίδιοι. Σήμερα λένε αυτό και αύριο άλλο». Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα γίνει κάποια κίνηση από το Σωματείο, ώστε να ζητηθεί η αύξηση του αριθμού των ατόμων, απάντησε πως το Σωματείο ετοιμάζεται κάνει μήνυση στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη», χωρίς να σχολιάσει κάτι παραπάνω.

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη πως θα υπάρξει εισήγηση για μουσική στους γάμους, αλλά όχι χορός, ο ιδιοκτήτης μεγάλου κέντρου δεξιώσεων λέει χαρακτηριστικά ότι «αυτά είναι αστεία. Μέχρι εκεί που δεν παίρνει…».

«Η κοινή λογική λέει πως δεν υπάρχει γάμος χωρίς μουσική και χωρίς να ξενυχτήσει ο κόσμος τουλάχιστον μέχρι τις 2-3. Παλιά πήγαιναν ως τις 6. Όλα αυτά που γίνονται είναι αστεία και πολύ περίεργα», κατέληξε.

Γεωργιάδης για γάμους: Εισηγούμαστε στα κτήματα να καταργηθεί το όριο των 100 ατόμων

Σχετικά με τα κτήματα για γάμους και δεξιώσεις ο τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων» και πρόσθεσε ότι αύριο θα εξεταστεί το θέμα στην επιτροπή. Τόνισε ακόμα ότι «το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα όταν δεν ισχύει στα εστιατόρια».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το θέμα για «χορό στην πίστα θα εξεταστεί πολύ αργότερα», ωστόσο, όπως είπε «για τις δεξιώσεις θα εισηγηθούμε να υπάρχει μουσική όχι χορός.»

Ανέφερε ακόμα ότι «οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση θα ανοίξουν όταν φτάσουμε στο 50% των εμβολιασμένων με την πρώτη δόση». «Όταν εμβολιαστούμε όλα θα τελειώσουν, όπως έγινε στο Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν.