«Restart» στο κυβερνητικό έργο: Οι άμεσες πρωτοβουλίες – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών

Μετά την παρουσία του σε Ελβετία και Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία με βασικό στόχο να καθορίσει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Βασική κυβερνητική στόχευση συνιστά η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, σε ένα αποτελεσματικότερο κράτος και στην αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα.

«Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε τώρα είναι ένα επιτελείο μάχης με έναν κεντρικό σκοπό: Σε κάθε ένα από τους τομείς πολιτικής στους οποίους προΐστασθε να έχουμε ορατό έργο και αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρόνο. Πάντα, κλειδί της επιτυχίας μας είναι και η αφοσίωση και η εργατικότητα. Ξέρετε πολύ καλά ότι είναι δείκτες για τους οποίους δεν θα κρύψω ότι θα είμαι αυστηρός, όπως πολύ αυστηροί -πιο αυστηροί, θα έλεγα- είναι οι πολίτες που μας κρίνουν. Η ομαδικότητα νομίζω ότι πάντα ήταν κάτι το οποίο μας χαρακτήριζε και είναι πάρα πολύ σημαντικό να τη διαφυλάξουμε» είπε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνειών.

Σε νέα φάση υλοποίησης μπαίνει πλέον το κυβερνητικό έργο, μετά τον ανασχηματισμό και το μήνυμα του Πρωθυπουργού κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου για περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Οι άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα εστιάσουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, σε ένα πιο αποτελεσματικό κράτος, στην αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα αλλά και στην καλύτερη υγεία και παιδεία.

  • Αντιμετώπιση ακρίβειας
  • Αποτελεσματικό κράτος
  • Αναδιάρθρωση πρωτογενούς τομέα
  • Υγεία και Παιδεία