Ρέθυμνο: Ράγισαν και οι πέτρες στο τελευταίο αντίο της 16χρονης Νεκταρίας

Ράγισαν και οι… πέτρες στο τελευταίο αντίο της 16χρονης Νεκταρίας που την περασμένη Τρίτη άφησε την τελευταία της πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Φίλοι, συγγενείς αλλά και πλήθος κόσμου – ανάμεσά τους σύσσωμη η τοπική ΕΛ.ΑΣ. – αποχαιρέτησαν το γελαστό παιδί που τόσο πρόωρα έφυγε από την ζωή.

Η κηδεία της τελέστηκε στις 12 το μεσημέρι στην Αμνάτο Ρεθύμνου απ’ όπου και κατάγεται.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της 16χρονης, αστυνομικοί στο επάγγελμα, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα αγκαλιάσουν ξανά το αγγελούδι τους.

Γενναία απόφαση των γονιών να δωρίσουν τα όργανα

Οι γονείς της, αστυνομικοί στο επάγγελμα, βρίσκονταν συνεχώς στο πλάι της μέχρι και την στιγμή που υπέκυψε. Τότε έδειξαν το μεγαλείο που έκρυβαν στην ψυχή τους παίρνοντας την γενναία απόφαση να δώσουν… ζωή μέσα από τον θάνατο της 16χρονης.

Για την λήψη των οργάνων και τη μεταφορά τους στα νοσοκομεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι μεταμοσχεύσεις, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, η οποία και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο διοικητής του ΠαΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας στο cretapost, αναφέρθηκε στο μεγαλείο της ψυχής της οικογένειας που αποφάσισε να χαρίσει τα όργανα της κόρης τους.

«Επέδειξαν μεγαλείο ψυχής την ώρα της ανείπωτης και βαθιάς οδύνης τους για την απώλεια του λατρεμένου τους προσώπου, αφού με την πράξη δωρεάς έδωσαν ελπίδα και ζωή σε πάσχοντες συνανθρώπους μας».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 76-74: Κόκκινο το ντέρμπι
14 Μαρτίου, 2025
Αντιρώσος ακτιβιστής δολοφονήθηκε στην Οδησσό
14 Μαρτίου, 2025
Τζιν Χάκμαν: Σε ποιον αφήνει περιουσία 80 εκατ. δολαρίων
14 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο άνδρας που χτυπούσε την 22χρονη σύντροφό του για να τον πληρώνει
14 Μαρτίου, 2025
Φρίκη στο Μεσολόγγι: Κατήγγειλε τον πατριό και τον αδερφό της για ασέλγεια στην ανήλικη αδερφή της
14 Μαρτίου, 2025
ΣτΕ: Αναβλήθηκε για τις 28 Μαρτίου 2025 η συζήτηση για τον νέο φορολογικό νόμο
14 Μαρτίου, 2025
Διώξεις για τα βίντεο από τα Τέμπη
14 Μαρτίου, 2025
Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν ένα ακόμα χωριό στο Κουρσκ
14 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία για το δυστύχημα των Τεμπών που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι
14 Μαρτίου, 2025
Αιθιοπία: Τουλάχιστον 31 νεκροί και 1.500 κρούσματα χολέρας
14 Μαρτίου, 2025