Ρεύμα: Επιδότηση με αναδρομική ισχύ – Τι αλλάζει στη χρέωση

Με τις ανακοινώσεις για το σχέδιο επιδότησης του ρεύματος να είναι προ των πυλών, το MEGA αποκαλύπτει πως τα εν λόγω μέτρα θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Γρίφο αποτελεί το σχέδιο επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος απο την κυβέρνηση, καθώς ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το πότε θα γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις, αλλά και το περιεχόμενο του σχεδίου.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, οι αποφάσεις για το ρεύμα αναμένεται να έχουν αναδρομική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι, ό,τι αποφασιστεί στην χονδρική θα επιδοτηθούν και οι προηγούμενοι λογαριασμοί.

Πρόκειται για μία δύσκολη «εξίσωση» για την κυβέρνηση, καθώς ουσιαστικά οι πολίτες θα πληρώνουν το ρεύμα με βάση τις περσινές τιμές. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, καθώς οι ειδικοί βρίσκουν πολλά «αγκάθια» στην υλοποίησή του.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για φτηνότερο ρεύμα

Το σχέδιο για φθηνότερο ρεύμα προβλέπεται να φτάσει σε 7.500.000 παροχές κύριας κατοικίας, ενώ αναμένεται να μπει πλαφόν στη χονδρική πώληση του ρεύματος και να υπάρχει επιδότηση του επιπλέον κόστους των εταιρειών.

Ο στόχος είναι η ανώτατη τιμή του ρεύματος να φτάσει 0,16 €/mwh, με το κόστος να υπολογίζεται στα 2 – 4 δισ. €

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκεται και η αναδρομική επιδότηση των ελληνικών οικογενειών, δηλαδή η επιδότηση των υψηλών λογαριασμών ρεύματος που αφορούν την κύρια κατοικία.