Ρεύμα: Ποιοι θα πάρουν επιδότηση 18 ευρώ και ποιοι 24 ευρώ – Εκπτωση στο φυσικό αέριο

Ρεύμα: Διπλασιασμό της επιδότησης στην ηλεκτρική ενέργεια, πρόσθετη μείωση για τα νοικοκυριά που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και εμπορικές εκπτώσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο των κυβερνητικών εξαγγελιών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας.

Με τον τρόπο αυτό, όπως τόνισε ο υπουργός, δημιουργείται αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας για το κοινωνικό σύνολο και μόνιμος αποσβεστικός μηχανισμός για την αντιστάθμιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια που αποτελούν πανευρωπαϊκό πρόβλημα.

Ρεύμα: Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

-Η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου αυξάνεται από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα. Πρακτικά η επιδότηση ανεβαίνει από τα 9 στα 18 ευρώ το μήνα.

-Επιπλέον η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε πρόσθετες εκπτώσεις για τις καταναλώσεις από 300 – 600 κιλοβατώρες το μήνα, πάνω από την έκπτωση 30 % που χορηγεί από τον Αύγουστο και απευθύνεται σύσταση στους εναλλακτικούς προμηθευτές να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις.

-Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση διαμορφώνεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 24 ευρώ το μήνα «ώστε, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, να μη δουν καμία αύξηση στους λογαριασμούς»

-Στο φυσικό αέριο η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προχωρήσει σε έκπτωση 15.% προς τους προμηθευτές προκειμένου εκείνοι να την μετακυλίσουν στους οικιακούς καταναλωτές. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι το φυσικό αέριο (όπως και άλλα καύσιμα θέρμανσης πέρα από το πετρέλαιο) εντάχθηκε στο επίδομα θέρμανσης.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι η εξέλιξη της κρίσης έχει υπερβεί κάθε πρόβλεψη ενώ έκανε λόγο για πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσής της. Για το λόγο αυτό, εφόσον χρειαστεί, το ύψος των ενισχύσεων θα επανεκτιμηθεί μετά από 1-2 μήνες ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη στα Εξάρχεια να οδηγεί μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα και κράνος
12 Μαρτίου, 2025
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη γυναίκα του με μαχαίρι και πήδηξε από το μπαλκόν
12 Μαρτίου, 2025
Η Πειραιώς στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα Agrothessaly 2025
12 Μαρτίου, 2025
Στις 27 Μαρτίου η ενημέρωση Μητσοτάκη για τα εξοπλιστικά
12 Μαρτίου, 2025
Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στη Γροιλανδία
12 Μαρτίου, 2025
Κολομβία: Τουλάχιστον 5 στρατιώτες νεκροί μετά από βομβιστική επίθεση
12 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Εξαιρετικά νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Εξαιρετικά νέα αν έχετε τόση σύνταξη
12 Μαρτίου, 2025
Ρωσία: «Μάλλον απίθανο να δεχτεί ο Πούτιν την αμερικανική πρόταση»
12 Μαρτίου, 2025
Η Πειραιώς ενισχύει τη στήριξή της στην Παιδεία μέσω του Προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
12 Μαρτίου, 2025
Ο Ιππόλυτος της Κατερίνας Ευαγγελάτου μάγεψε το κοινό του Hong Kong Arts Festival
12 Μαρτίου, 2025