Ρόδος: Αρχίζουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης στη Φιλέρημο – Τεράστιες οι ζημιές από την “Bora”

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν, με ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, εργασίες καθαρισμού του δρόμου στον λόφο της Φιλερήμου, από τις κατολισθήσεις που προκάλεσε σχεδόν σε όλο το μήκος του, η κακοκαιρία “Bora”, στις 30 Νοεμβρίου.

Η κατάσταση στη Φιλέρημο, που από τότε είναι μη προσβάσιμη, χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά προβληματική, αφού σε πολλά σημεία η βουνοπλαγιά έχει «κυλήσει», παρασύροντας και την άσφαλτο. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόχειρες εκτιμήσεις αρμοδίων του δήμου, το κόστος αποκατάστασης, υπερβαίνει τα 5 εκ ευρώ.

Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σταύρος Τσούβαλης, σε σύσκεψη που έγινε προ ημερών, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα ο καθαρισμός του δρόμου από τα χώματα και τα λοιπά φερτά υλικά, ταυτόχρονα με την απομάκρυνση περίπου 80 δέντρων που κρίνονται επικίνδυνα και την εκτέλεση κάποιων μικρών τεχνικών έργων, προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν αποφάσεις για το πότε και το πώς θα ανοίξει και πάλι για το κοινό.

«Είναι πολύ σημαντικό να ανοίξει η Φιλέρημος, με τον αρχαιολογικό χώρο και την εκκλησία στην οποία γίνονται και πολλοί γάμοι, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με απόλυτη ασφάλεια» δήλωσε ο κ. Τσούβαλης. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού θα ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της κυκλοφορίας, ενώ θα προχωρήσουν και μελέτες οριστικής αποκατάστασης των προβλημάτων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι μπέρδεψε τα λείψανα της Σίρι Μπίμπας με άλλου ανθρώπου
21 Φεβρουαρίου, 2025
Conference League: Με Φιορεντίνα στους «16» ο Παναθηναϊκός
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γεωργιάδης: Όποιος πάει στο συλλαλητήριο των Τεμπών, στηρίζει Κωνσταντοπούλου
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εισαγγελική έρευνα για κέντρο απεξάρτησης που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη
21 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Καλογήρου: Ζητά να βγει από τη διερεύνηση η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή
21 Φεβρουαρίου, 2025
Νετανιάχου: Η Χαμάς θα πληρώσει που δεν παρέδωσε τη σωρό της Σίρι Μπίμπας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα στον Πειραιά
21 Φεβρουαρίου, 2025
Europa League: Με τη Μπόντο Γκλιμτ στους «16» ο Ολυμπιακός
21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΥΠΑ: Επεκτείνεται το πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους με επιπλέον 6.000 θέσεις εργασίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Champions League: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16»
21 Φεβρουαρίου, 2025