Ρόδος: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον βιαστή του 8χρονου κοριτσιού

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για την ταυτοποίησή του δράστη, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη σοβαρή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Ασφάλειας Ρόδου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ατόμου, το οποίο φέρεται να βίασε ένα 8χρονο κορίτσι στη Ρόδο.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για την ταυτοποίησή του, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε για τη σοβαρή αυτή υπόθεση από τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν γνωρίζουν το πρόσωπο που φέρεται να βίασε το παιδί, καθώς δεν κατονομάζεται στη σχετική καταγγελία.

Ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ύστερα από γραπτή καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία, από άτομο που περιέγραφε ότι το 8χρονο παιδί κακοποιείται σεξουαλικά. Στην καταγγελία ωστόσο δεν αναφερόταν κανένα όνομα. Ο Εισαγγελέας έλαβε σοβαρά υπόψη του την αναφορά και διέταξε στις 11 Οκτωβρίου προκαταρκτική έρευνα.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν αμέσως στο σχολείο του παιδιού, το παρέλαβαν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από γιατρό και παιδοψυχολόγο. Μετά τις εξετάσεις, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε ίδρυμα, όπου το προσέχει εξειδικευμένο προσωπικό.

Η μητέρα του 8χρονου κοριτσιού έχει ακόμα τρία παιδιά. Ένα 13 ετών, ένα 12 ετών, ένα 8 χρονών και ένα πέντε μηνών.

Ρόδος: Ο ιατροδικαστής επιβεβαιώνει ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος σημειώνει ότι «υπάρχουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης, όμως η υπόθεση είναι ακόμη υπό διερεύνηση».

Οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν αμέσως την αφαίρεση της επιμέλειας του μικρού κοριτσιού, απομακρύνοντας και τα άλλα τρία παιδιά της οικογένειας χωρίς να εντοπιστούν σε αυτά ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ η μητέρα του παιδιού προσήχθη από τις αρχές.

Συγγενής του 8χρονου κοριτσιού δήλωσε στον ΑΝΤ1 «εμένα δεν με έχουν καλέσει ακόμα για ανάκριση. Δεν ξέρω ακόμα που έχουν πάει τα παιδιά, ενώ χθες ήρθαν και πήραν οι αστυνομικοί τη μητέρα τους».

Και πρόσθεσε ότι «ο πατέρας του κοριτσιού είναι ναυτικός και λείπει μήνες. Ήταν σε διάσταση με τη μητέρα, η οποία με τον τωρινό της σύντροφο είχαν κάνει ένα μωρό, το τέταρτο παιδί της οικογένειας».

Το μικρό κορίτσι παρακολουθείται σε ειδική δομή της Ρόδου από παιδοψυχολόγους, ενώ έχει ήδη δώσει την πρώτη της μαρτυρία στις αρχές.