Φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου, Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023. Μάχη για να μη μπεί η φωτιά στα χωριά Γεννάδι και Βάτι δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές, στη νότια Ρόδο. Στην περιοχή έχουν σπεύσει αρκετά πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές ενώ γίνονται και ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα. Πριν από λίγο με εντολή από το 112 αποφασίστηκε η εκκένωση και των δύο χωριών. Μάχη συνεχίζει να δίνεται και στο Ασκληπειό όπου έχουν καεί σπίτια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ

Ρόδος: Μάχη να μην φθάσει η φωτιά στον οικισμό Βάτι – Προς Γεννάδι κινείται το μέτωπο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο, όπου πνέουν και σήμερα πολύ ισχυροί άνεμοι δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης.

Η μεγάλη μάχη δίνεται αυτήν την ώρα 500 μέτρα μακριά από τον οικισμό Βάτι μετά από μεγάλη αναζωπύρωση. Οι πύρινες γλώσσες συνεχώς αναπτύσσονται και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους κάνουν την κατάσταση δύσκολη.

Στόχος πυροσβεστών και εθελοντών είναι να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο ώστε να μην φθάσει μέσα στον οικισμό. Το άλλο στοίχημα, να μην περάσει η φωτιά από την άλλη όχθη του ποταμού, δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά πέρασε το ποτάμι που βρίσκεται στο χωριό και ο άνεμος το οδηγεί στο Γεννάδι. Στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει δρόμους για τα πυροσβεστικά. Έτσι, μονο τα εναέρια μέσα μπορούν να επιχειρήσουν.

Πέντε καναντέρ πετούν πάνω από το Βάτι, ενώ στο σημείο έκαναν ρίψεις και ελικόπτερα. Την ίδια ώρα τα σκαπτικά μηχανήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες με τη βοήθεια πυροσβεστών και εθελοντών.

Η εκκένωση του οικισμού είχε γίνει από χθες, αλλά παρ όλα αυτά κάτοικοι βρίσκονται στο πλευρό των πυροσβεστών που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Εξάλλου, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε και προκαλεί η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου, παρήγγειλε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια. Οι ενέργειες που παραγγέλθηκαν θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κορινθία: Αδερφή θύματος – «Πήγαν να βοηθήσουν τον φίλο τους και έχασαν τη ζωή τους»
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: Νεκρές ανασύρθηκαν οι δύο γυναίκες από την θαλάσσια περιοχή στο Σιδάρι
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Το τζακ ποτ της ζωής του: Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Πτολεμαΐδας ο χρυσός νικητής του ΤΖΟΚΕΡ – Κέρδισε περισσότερα από 18,6 εκατ. ευρώ
30 Σεπτεμβρίου, 2024
CNN: Σημαντικό πλήγμα ο θάνατος του Νασράλα, όμως δεν σημαίνει απαραίτητα αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Δημοσκόπηση Palmos Analysis για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ: Μάχη Φάμελλου – Κασσελάκη και Ανδρουλάκη – Διαμαντοπούλου
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Μητσοτάκης στο υπουργικό για τη βία ανηλίκων: Αυστηροποίηση ποινών και για γονείς
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Κιβωτός του Κόσμου: «Αυτά τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας για να μας καταστρέψουν» είπε στην απολογία του ο πατήρ Αντώνιος
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Πετρέλαιο θέρμανσης: Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεσή του – Οι εκτιμήσεις για την τιμή εκκίνησης
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος επιχείρησης
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Κινδύνευσαν κατοικίες από διαδοχικές πυρκαγιές και στην Ηλεία
30 Σεπτεμβρίου, 2024