Ρόδος: Παράνομο και «σφραγισμένο» από το 2015 το beach bar

Στην υπόθεση του beach bar της Ρόδου έρχεται στο «φως», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μία πολυετής ανοχή της Πολιτείας, που μετρά περισσότερα από οκτώ χρόνια. Άρχισε ως καντίνα σε μισθωμένο τμήμα της παραλίας το 2014. Συνέχισε τη λειτουργία της και το 2015 οπότε και άρχισε να επεκτείνεται με αυθαίρετες κατασκευές.

Έκτοτε, εξελίχθηκε σε ένα beach bar με ξαπλώστρες σε όλη την παραλία αλλά ακόμη και μέσα στη θάλασσα. Όλα, αυτά χωρίς άδεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Το 2016, εκδίδονται τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης, ένα τον Ιανουάριο και το δεύτερο τον Ιούλιο. Ο Δήμος Ρόδου αποφασίζει για πρώτη φορά την οριστική διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης.

Το καλοκαίρι του 2017, πραγματοποιείται σφράγιση. Η επιχείρηση προσπάθησε να ανακόψει δικαστικά χωρίς επιτυχία την απόφαση και σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ρόδου χρειάστηκε να επαναληφθεί γιατί παραβιάστηκε. Το 2017 – 2018 η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου συνεχίζει να καταγράφει σε εκθέσεις αυτοψίας τόσο την παράνομη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας όσο και τις παράνομες κατασκευές, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Το 2018, λαμβάνεται νέα απόφαση οριστικής διακοπής λειτουργίας από τον Δήμο Ρόδου. Ωστόσο η σφράγιση της επιχείρησης γίνεται τον Οκτώβριο, όταν έχει πλέον τελειώσει η σεζόν. Το 2020, η –χωρίς άδεια– επιχείρηση υποβάλλει γνωστοποίηση λειτουργίας στον Δήμο.

Το 2021, ανακαλείται η άδεια λειτουργίας και λαμβάνεται νέα απόφαση οριστικής διακοπής λειτουργίας από τον Δήμο Ρόδου. Για ακόμη μία φορά η σφράγιση προγραμματίζεται να εκτελεστεί τον Οκτώβριο.

Μία εβδομάδα πριν, η επιχείρηση υποβάλλει αίτημα ανάκλησης της απόφασης υποστηρίζοντας ότι έκλεισε για σεζόν και άρα δεν συντρέχει λόγος. Λίγες ημέρες μετά, ο δήμος γνωμοδοτεί ότι επειδή η άδεια λειτουργίας έχει ακυρωθεί, πρέπει να ανακληθεί και η απόφαση σφράγισης. Όπως και γίνεται τελικά στις 22 Οκτωβρίου.




Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
«Η τιμή της χονδρικής έχει υποχωρήσει κατά 10-15%» – Τι λένε οι ελαιοπαραγωγοί
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 40χρονος στα Μετέωρα – Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νεκρό 14χρονο παιδί από ανακοπή στην Κέρκυρα – Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ έπαιζε και κατέρρευσε
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Δημήτρης Καλογερόπουλος – Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Αντιστροφή μέτρηση για πετρέλαιο θέρμανσης – Κριτήρια και δικαιούχοι
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Mega τζακ ποτ 18,5 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ – Απόψε στις 22:00 η κλήρωση για το δεύτερο μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία του παιχνιδιού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
«Τα ενοίκια και οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί και θα αυξάνονται συνέχεια» – Κακά τα μαντάτα στην εύρεση σπιτιού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Νεκρό ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Η πορεία της κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές και πότε θα πλήξουν τα φαινόμενα, σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
29 Σεπτεμβρίου, 2024