Ρόδος: Σφραγίστηκε beach bar και λίγο μετά άρχισαν να εξυπηρετούν κανονικά – Έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης

Το beach bar στη Ρόδο με παράνομα κατειλημμένη παραλία και με ομπρέλες και ξαπλώστρες ακόμη και μέσα στη θάλασσα, τελικά «σφραγίστηκε» αφού αντί να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αρχών, διοργάνωνε πάρτι. Πάρτι τα οποία συνεχίστηκαν ακόμη και λίγες ώρες μετά τη σφράγιση του χώρου, με τους πελάτες και τους εργαζόμενους να κόβουν τις περιοριστικές κορδέλες. Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που και πέρσι είχε απασχολήσει τις αρχές με τις παράνομες κατασκευές στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας.

Στις 7 το πρωί στην παραλία Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο, στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ επεμβαίνουν και σφραγίζουν για αυθαιρεσίες beach bar, το οποίο είχε απασχολησεί τις αρχές από πέρυσι το καλοκαίρι.

Η έκθεση αυτοψίας της κτηματικής υπηρεσίας Δωδεκανήσσων αποκαλύπτει:

19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές μέσα στη θάλασσα,
400 τ.μ. παράνομη κατάληψη παραλίας με
46 ομπρέλες και
92 ξαπλώστρες
Μετά το «σφράγισμα» του beach bar, η ξέφρενη διασκέδαση άρχισε ξανά, με θαμώνες του μαγαζιού να φωτογραφίζονται με φόντο τις περιοριστικές κορδέλες.

«Νόμιμο δεν είναι ούτε το κατάστημα ούτε οι ξαπλώστρες. Απ’ ότι μάθαμε κόψανε κάποιες κορδέλες, άνοιξαν το κατάστημα μετά από μία δύο ώρες, η αστυνομία πήγε και σφράγισε πάλι το κατάστημα. Ένας ή δύο επιχειρηματίες δεν θα είναι αυτοί που θα αμαυρώσουν την εικόνα του νησιού μας» τόνισε ο δήμαρχος της Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης.

Εντός 48 ωρών θα πρέπει να απομακρυνθούν τα ομπρελοκαθίσματα ενώ για τις μεταλλικές κατασκευές έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης. Όσο για το πρόστιμο, είναι τετραπλάσιο από αυτό που θα κατέβαλλε ο επιχειρηματίας για 1 χρόνο, αν είχε νόμιμη σύμβαση.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε: «Ας το καταλάβουν όλοι ανεξαιρέτως και κυρίως αυτοί που νομίζουν ότι θα μας ξεγελάσουν και ότι μπορούν να περιφρονούν τον νόμο. (…) Νομιμότητα παντού! Και κανένα τερτίπι δεν πρόκειται να μας εμποδίσει».

Στις 28 Ιουνίου ολοκληρώνεται η διαδικασία των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση παραλιών και αιγιαλού με τους ελέγχους να επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα.