Ρόδος: Βρέθηκαν ζωντανά τα 3 ανήλικα αδέρφια που είχαν εξαφανιστεί

Αίσιο τέλος στις έρευνες για τα ανήλικα αδέρφια που είχαν εξαφανιστεί. 

Η εξαφάνιση των 3 παιδιών είχε προκαλέσει συναγερμό στην αστυνομία και στο Χαμόγελο του Παιδιού. Τα ανήλικα αδέρφια έμεναν σε δομή της Ρόδου, όταν τα ίχνη τους χάθηκαν μυστηριωδώς. 12 μέρες μετά εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους, μαζί με τη μητέρα τους που συνελήφθη. Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν εκείνη έδωσε κατευθύνσεις και ενορχήστρωσε σχέδιο για να πάρει τα παιδιά. Η Ρόδος περιμένει την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας, με τα ανήλικα παιδιά να μεταφέρονται σε νοσοκομείο του νησιού, για προληπτικές εξετάσεις.

Εντοπίστηκαν μαζί με την μητέρα τους το πρωί, κοντά στον καταυλισμό Ρομά του Κορακόνερου, τα τρία ανήλικα παιδιά 13, 9 και 7 ετών που είχαν εξαφανιστεί από το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στις 14 Νοεμβρίου, στη Ρόδο.

Η μητέρα τους συνελήφθη από αστυνομικούς και για τα ανήλικα παιδιά, τα οποία αναζητούσε και το «Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω σχετικών ανακοινώσεων, έχουν ήδη κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να επιληφθεί η Πρόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι και τα τρία παιδιά, διέμεναν με εισαγγελική διατάξη, στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στη Ρόδο. Τα παιδιά φοιτούν σε δημοτικό σχολείο στην πόλη της Ρόδου. Είναι αδέλφια Ρομά ενώ η μητέρα τους που ήταν καταζητούμενη με ένταλμα σύλληψης, αφίχθη πρόσφατα στο νησί.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, με την μητέρα τους είχαν καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μέσω τηλεφώνου του Παραρτήματος και πλέον αναμένεται να εξηγήσει αν ήταν εκείνη που τα πήρε.

Η εξαφάνισή τους έγινε αντιληπτή την 14:25 στις 13 Νοεμβρίου 2023, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι τα ανήλικα παιδιά πήραν μαζί τους προσωπικά τους αντικείμενα.

Στις 14.11.2023, ενημερώθηκαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και οι αστυνομικοί του ΑΤ Αερολιμένα Ρόδου, ενώ έρευνες διενεργούσε το σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γιάννης Λαμπρόπουλος: Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να προσφέρουμε την ασφάλεια
14 Μαρτίου, 2025
Γαλλία: «Ανόητος πόλεμος – Οι ΗΠΑ κάνουν κακό»
14 Μαρτίου, 2025
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση των μεσολαβητών να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία στη Γάζα
14 Μαρτίου, 2025
Η Λινού κληρώθηκε ως μέλος της Επιτροπής από τους ανεξάρτητους βουλευτές για την Προκαταρτική Επιτροπή κατά Τριαντόπουλου
14 Μαρτίου, 2025
Λοβέρδος: Ο Μητσοτάκης πήρε το μήνυμα των μεγάλων συλλαλητηρίων και θα το μετατρέψει σε πράξη
14 Μαρτίου, 2025
Ισραήλ: «Η Χαμάς δεν έχει μετακινηθεί ούτε εκατοστό από τις θέσεις της»
14 Μαρτίου, 2025
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανανεώνει τις κυρώσεις κατά ρώσων πολιτών και οντοτήτων
14 Μαρτίου, 2025
15 δημόσια Λύκεια θα έχουν Διεθνές Απολυτήριο (IB) από το 2026
14 Μαρτίου, 2025
Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στο Αντίρριο
14 Μαρτίου, 2025
Μικρούτσικος σε Φειδία Παναγιώτου: Είσαι ένα πολιτικό UFO
14 Μαρτίου, 2025