Ρόδος: «Βροχή» οι καταγγελίες για τον γυναικολόγο – Σοκάρουν οι μαρτυρίες των θυμάτων

17 γυναίκες. 17 διαφορετικές περιπτώσεις, 17 μηνύσεις με ίδιο παρονομαστή. Τον γυναικολόγο από την Ρόδο που κατηγορούν ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Μετά την πρώτη καταγγελία μιας 55χρονης, τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Ανυποψίαστες γυναίκες διάφορων ηλικιών, βρήκαν το θάρρος να περιγράψουν στις αρχές τα όσα ισχυρίζονται ότι έζησαν.

Τέσσερις νέες καταγγελίες

Κάθε μέρα και μια νέα υπόθεση έρχεται στο φως. Ο αριθμός των καταγγελιών καθημερινά αυξάνει.

Η πρώτη επίσκεψη, τον περασμένο Ιούνιο σε γυναικολόγο, έμελλε να είναι για μια 18χρονη εφιαλτική.

«Ξαφνικά έβαλε το χέρι του στον γοφό μου και τον πίεζε με δύναμη, σαν να με χούφτωνε, με αποτέλεσμα να νιώσω άβολα, αμήχανα και φοβισμένη. Εγώ δεν ήθελα να κοιτάω διότι ντρεπόμουν και ένιωθα άβολα με τον τρόπο που με άγγιζε, αλλά δεν γνώριζα πως ακριβώς είναι η διαδικασία αυτή, δεν ήξερα εάν αυτά που έκανε ήταν επιτρεπτά ή όχι».

Δεύτερο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σημειώθηκε από τον ίδιο γυναικολόγο στο εξεταστήριό του, τον ίδιο μήνα. Μία ακόμα γυναίκα περιγράφει την επίθεση που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε.

«Μου ζήτησε να καθίσω στην ιατρική καρέκλα και άρχισε να με εξετάζει χωρίς να φορέσει γάντι. Έκανε περίεργες κινήσεις και μου προκαλούσε πόνο και δυσφορία. Αυτό που έκανε δεν θύμιζε σε τίποτα ιατρική εξέταση. Ένιωσα σοκ και αηδία… Άρχισα να κλαίω και σε κατάσταση απολύτου σοκ του είπα να με αφήσει να φύγω, αλλιώς θα φωνάξω. Μου είπε ότι τον παρεξήγησα».

Μέχρι και εγκυμονούσα σε δίδυμα…

Περιπτώσεις, όπως αυτή της 37χρονης γυναίκας που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον γυναικολόγο τον περασμένο Μάιο ενώ ήταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της σε δίδυμα, προκαλούν σοκ. Δεν βρήκε τότε το θάρρος να το καταγγείλει κι έτσι, ο ίδιος γυναικολόγος την ξεγέννησε.

«Ο γιατρός άρχισε να μου φιλάει αισθησιακά την κοιλιά. Έπαθα σοκ, δεν ήξερα τι να πω, είχα παγώσει. Με έβαλε να ξαπλώσω για να με εξετάσει και με άγγιξε με τρόπο που δεν θύμιζε εξέταση γιατρού. Του φώναξα να σταματήσει και σηκώθηκα έντρομη να ντυθώ. Εκείνος με πλησίασε, με αγκάλιασε με δύναμη κι άρχισε να με φιλάει στο μάγουλο και το λαιμό».

Έκανε τα ίδια εδώ και χρόνια

Τα όσα περιέγραψε στις αρχές μια γυναίκα 41ος ετών, έγιναν πριν από τρία χρόνια. Ίδια τακτική. Ο γιατρός ήταν όπως λέει, επίμονος, πιεστικός, θρασύς.

«Άρχισε την εξέταση αγγίζοντάς με σε πολύ ευαίσθητα σημεία, που κανένας άλλος γυναικολόγος στο παρελθόν δεν είχε κάνει… Όταν σηκώθηκα και πριν ακόμη ντυθώ, μου επιτέθηκε… Μου ζήτησε να ξαπλώσω στο πλάι κι εκεί άρχισε ο εφιάλτης. Ταυτόχρονα με την ψηλάφηση, κατάλαβα ότι ο γιατρός άγγιζε και τον εαυτό του».

Προσωρινά ο γυναικολόγος, που εργάζεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Ρόδου, είναι σε άδεια, έως ότου ολοκληρωθεί η προκαταρτική εξέταση και η συλλογή καταθέσεων. Το τι θα ακολουθήσει θα το αποφασίσει ο εισαγγελέας.

Δεν έχουν όλες το θάρρος…

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, μια γυναίκα 33 ετών, θύμα του γυναικολόγου, περιέγραψε την εμπειρία της.

«Πολλές γυναίκες δεν έχουν το θάρρος να το αναφέρουν. Είχα πάει πριν έναν χρόνο περίπου για μια εξέταση, χρησιμοποίησε τα χέρια του και είδα ότι δε φορούσε γάντια. Οι κινήσεις του ήταν καθαρά σεξουαλικές, δεν υπήρχε αμφιβολία».

Η γυναίκα επισήμανε ότι μετά το περιστατικό έψαχνε τρόπο για να αντιμετωπίσει τον γυναικολόγο.

«Είναι πολύ δύσκολο. Όταν με φίλησε στον λαιμό δεν μπορώ να σας εξηγήσω πως ένιωσα. ήταν λες και υπήρχε μια αόρατη κλωστή και με τραβούσε. Δεν μπορούσα να μιλήσω είχα πάθει σοκ».

Η δικηγόρος 9 εκ των 17 θυμάτων του γυναικολόγου, Ευαγγελία Αρνιθένου, σημείωσε ότι κάθε μέρα ο αριθμός των γυναικών που θέλουν να καταγγείλουν τον γυναικολόγο αυξάνεται, ενώ η δράση του εντοπίζεται, μέχρι στιγμής, από το 2017.

-Ad-