REUTERS

Ρωσία: Ανακοίνωσε ριζική αναδιάρθρωση στην στρατιωτική της δομή μέχρι το 2026

Το υπουργείο Άμυνας, το οποίο έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις στο εσωτερικό για την αναποτελεσματικότητα της προσπάθειάς του να θέσει υπό τον έλεγχό του ευρείες περιοχές στην Ουκρανία, τον Δεκέμβριο τάχθηκε υπέρ της αύξησης του στρατιωτικού προσωπικού στο 1,5 εκατομμύριο.

Σε «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» στις ένοπλες δυνάμεις θα προβεί η Ρωσία από το 2023 έως και το 2026, υποσχόμενη πλήρη αναδιάρθρωση στην στρατιωτική της δομή μετά από μήνες εμποδίων στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία.

Εκτός από τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις μάχιμες δυνατότητες των ναυτικών, αεροδιαστημικών και στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων της.

O Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε συγκεκριμένα ότι: «Μόνο ενισχύοντας τα βασικά δομικά στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατόν να εγγυηθούμε την στρατιωτική ασφάλεια του κράτους και να προστατεύσουμε τις νέες οντότητες και κρίσιμες εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις έγιναν αναγκαίες λόγω του «πολέμου δι’ αντιπροσώπων» που διεξάγεται στην Ουκρανία από τη Δύση, η οποία στέλνει όλο και περισσότερο βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αντισταθεί στις ρωσικές δυνάμεις.

Το υπουργείο Άμυνας, το οποίο έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις στο εσωτερικό για την αναποτελεσματικότητα της προσπάθειάς του να θέσει υπό τον έλεγχό του ευρείες περιοχές στην Ουκρανία, τον Δεκέμβριο τάχθηκε υπέρ της αύξησης του στρατιωτικού προσωπικού στο 1,5 εκατομμύριο.

Επίσης έχει κάνει πολλές αλλαγές στην στρατιωτική του ηγεσία στους 11 μήνες της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», κατά την έναρξη της οποίας οι δυνάμεις του είχαν καταλάβει μεγάλες περιοχές στην νότια και ανατολική Ουκρανία, αλλά έκτοτε έχουν υποστεί σειρά από οδυνηρές ήττες και οπισθοχωρήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα ο Σοϊγκού τοποθέτησε τον στρατηγό Βαλέρι Γκεράσιμοφ, αρχηγό του γενικού επιτελείου, διοικητή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχο του την πόλη Σολεντάρ – μια μικρή πόλη με αλατωρυχεία στην περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας, η οποία επί εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης.

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες στον Παναμά: Κοριτσάκι νεκρό – Είκοσι διασωθέντες
23 Φεβρουαρίου, 2025