Ρωσία: Χτύπησε αποθήκη νιτρικού αμμωνίου στο Χάρκοβο

Ανησυχία επικράτησε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, καθώς ο ρωσικός στρατός έπληξε εγκαταστάσεις που φυλάσσεται νιτρικό αμμώνιο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός, ενώ ένα τρομακτικό νέφος σχηματίστηκε πάνω από την περιοχή.

Παρόλα αυτά, ο κυβερνήτης της γειτονικής επαρχίας του Ντονέτσκ έκανε σχετική ανάρτηση Telegram και ανέφερε ότι «η έκρηξη στην περιφέρεια του Χαρκόβου δεν συνιστά απειλή για τον πληθυσμό» διαβεβαίωσε στη σελίδα του στο Telegram ο κυβερνήτης της γειτονικής επαρχίας του Ντονέτσκ. Η ανάρτηση συνοδευόταν από μια φωτογραφία που έδειχνε ένα εντυπωσιακό πορτοκαλί νέφος να υψώνεται πάνω από χωράφια.

«Μια ρωσική οβίδα έπληξε μια αποθήκη στην περιοχή του Χαρκόβου όπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρχε νιτρικό αμμώνιο», διευκρίνισε ο κυβερνήτης. «Το νέφος μπορεί να είναι τρομακτικό, όμως δεν υπάρχει λόγος πανικού», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι το νιτρικό αμμώνιο, μια ουσία στην οποία οφείλονταν οι καταστροφικές εκρήξεις που ισοπέδωσαν το λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020, χρησιμοποιείται κυρίως ως αζωτούχο λίπασμα αλλά και για την παρασκευή εκρηκτικών.

-Ad-