Medics dress the wounds of a local resident in a field hospital at an undisclosed location in Russia's Kursk region on August 11, 2024. Ukraine controlled at least 800 square kilometres (308 square miles) of Russian territory in the Kursk region as of August 12, 2024, according to an AFP analysis of data provided by the Institute for the Study of War. Kyiv launched a surprise offensive into Russia's western Kursk region on August 6, capturing over two dozen settlements in the most significant cross-border attack on Russian soil since World War II. (Photo by Anatoliy Zhdanov / Kommersant Photo / AFP) / Russia OUT

Ρωσία: Καταρρίψεις πυραύλων στο Κουρσκ, σε συναγερμό το Μπέλγκοροντ – Σφοδρές μάχες στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας

Ουκρανικός πύραυλος καταρρίφθηκε σήμερα στη ρωσική πόλη Λγκοβ στην περιφέρεια του Κουρσκ, δήλωσε σήμερα ο ασκών χρέη κυβερνήτη Αλεξέι Σμιρνόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο κάτοικοι της περιοχής τραυματίστηκαν από την πτώση των θραυσμάτων.

Το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ομοσπονδιακό επίπεδο την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με το Κουρσκ, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του υπουργείου Αλεξάντερ Κουρενκόφ.

«Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει περίπλοκη και τεταμένη. Ως αποτέλεσμα των τρομοκρατικών επιθέσεων από ουκρανικές ένοπλες ομάδες στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, κατοικίες και εγκαταστάσεις υποδομών υπέστησαν ζημιές, υπάρχουν νεκροί και τραυματισμένοι πολίτες», δήλωσε ο ίδιος.

Ουκρανία: Οι σφοδρότερες μάχες εδώ και εβδομάδες στα ανατολικά

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ρωσική στρατιωτική πίεση υποχωρεί κατά μήκος του ανατολικού μετώπου εντός των συνόρων της σήμερα, μία και πλέον εβδομάδα μετά την εισβολή της στη Ρωσία και έκανε λόγο για τις σφοδρότερες μάχες εδώ και εβδομάδες κοντά στο Ποκρόβσκ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού Ντμίτρο Λικόβιι είπε ότι η Ρωσία έχει μετακινήσει ορισμένα στρατεύματα από τον κατεχόμενο ουκρανικό νότο σε άλλες περιοχές, όμως αυτό δεν συνιστά προς το παρόν μία μεγάλη αναδιάταξη.

«Δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές αλλαγές στο μέγεθος των δυνάμεων και ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού δεν έχει αλλάξει αρκετά ώστε να υποδείξει οποιαδήποτε αλλαγή ή εξασθένιση των εχθροπραξιών», επισήμανε ο Ουκρανός αξιωματικός σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Σερχίι Τσεχότσκιι, ένας αξιωματικός της 59ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, δήλωσε πως δεν υπάρχει χαλάρωση στη ρωσική πίεση στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, όπου η Ρωσία έχει επικεντρώσει τις επιθέσεις της εδώ και μήνες.

«Ο εχθρός, παρά τα όσα συμβαίνουν στο έδαφος της Ρωσίας, συνεχίζει να διατηρεί τον όγκο των στρατευμάτων του σε αυτήν την κατεύθυνση και προσπαθεί να καταγράψει επιτυχίες», είπε ο Τσεχότσκιι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες εφεδρικές δυνάμεις τους στο ανατολικό Ντονέτσκ και έχουν «πραγματικά πιέσει» την Ουκρανία εκεί, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη 58 μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και της Μόσχας στο μέτωπο κοντά στην πόλη Ποκρόβσκ, που βρίσκεται υπό τον ουκρανικό έλεγχο, οι περισσότερες που έχουν αναφερθεί στο πλαίσιο μίας μονάχα ημέρας αυτόν τον μήνα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τουλάχιστον πέντε νεκροί μετά από έκρηξη σε εμπορικό κέντρο της Ταϊβάν
13 Φεβρουαρίου, 2025
Σύγκρουση λεωφορείου με μοτοσικλέτα στο Χαλάνδρι
13 Φεβρουαρίου, 2025
Άγιοι Ανάργυροι: Μεγάλες καθυστερήσεις λόγω ακινητοποιημένου φορτηγού
13 Φεβρουαρίου, 2025
Για ρατσιστικό σχόλιο κατηγορεί τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς το CDU
13 Φεβρουαρίου, 2025
Κολίνα: Το μυστικό που αποκάλυψε για το Μουντιάλ του 2002
13 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη - Τα ποσά
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Τα ποσά
13 Φεβρουαρίου, 2025
Αυστρία: «Γρήγορα νέες εκλογές», ζήτησε ο αρχηγός του ακροδεξιού FPÖ
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΟΣΕ: Υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία ότι το τρένο στα Σεπόλια πέρασε με κατεβασμένες μπάρες και με την παρουσία του φύλακα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Επέστρεψε στην ψυχιατρική κλινική ο 42χρονος που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του στο Κερατσίνι
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ένιωσε αδιαθεσία και άφησε την τελευταία του πνοή
13 Φεβρουαρίου, 2025