Ρωσία-Ουκρανία: Φτάνουν στην Τουρκία οι διαπραγματευτές – Δείτε χάρτη με τις ρωσικές κινήσεις γύρω από τις μεγάλες πόλεις

Στις 4 το απόγευμα αναμένεται να φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι διαπραγματευτές για τις τριήμερες συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά με στόχο μια κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για ειρήνευση.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να φτάσει και η ουκρανική αντιπροσωπεία.

Στις 4 το απόγευμα αναμένεται να φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι διαπραγματευτές για τις τριήμερες συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά με στόχο μια κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για ειρήνευση, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της Καθημερινής και τους ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να φτάσει και η ουκρανική αντιπροσωπεία.

Χάρτης: Οι ρωσικές κινήσεις γύρω από τις μεγάλες πόλεις

  • Κίεβο: Οι πληροφορίες του Πενταγώνου αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει «παγώσει» τις εδαφικές επιχειρήσεις της με στόχο την πρωτεύουσα, μεταθέτοντας το επίκεντρο προς τον έλεγχο του Ντονμπάς, στα ανατολικά.
  • Λβιβ: Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε χθες, Κυριακή, ότι έχει χτυπήσει «στρατιωτικούς στόχους» στην πόλη της δυτικής Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και υψηλής ακρίβειας. Ο δήμαρχος του Λβιβ, από την πλευρά του, είπε ότι έχει καταστραφεί μια δεξαμενή βενζίνης.
  • Tσερίχιβ: Η πόλη αυτή, 95 χλμ. βόρεια του Κιέβου, βρίσκεται υπό συνεχή επίθεση. Τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από τον βομβαρδισμό μιας μεγάλης γέφυρας από τις ρωσικές δυνάμεις, απομονώθηκε ακόμη περισσότερο. Τα τρόφιμα και άλλες προμήθειες ολοένα και λιγοστεύουν.
  • Μαριούπολη: Οι ρωσικές δυνάμεις εμφανίζονται να επιχειρούν την περικύκλωση των ουκρανικών στις περιοχές που βρίσκονται στα χέρια των αποσχιστών στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, προσπαθούν να το επιτύχουν κινούμενες από δύο πλευρές: βορειοανατολικά από το Χάρκοβο και νοτιοδυτικά από τη Μαριούπολη.