Ρωσική εφημερίδα για Τσιόδρα «Ονομάζεται σωτήρας του έθνους»

Με τίτλο «Ονομάζεται σωτήρας του έθνους» και υπότιτλο «Πώς ένας άνθρωπος έσωσε την Ελλάδα από την επιδημία του κορονοϊού», η ρωσική εφημερίδα Kommersant, σε ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στην Αθήνα Αντρέι Πλάχοβ, αναφέρεται στη συμβολή του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα στη «μάχη» κατά του ιού.

Το ρεπορτάζ της ρωσικής εφημερίδας, με πληθώρα αναδημοσιεύσεων σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και ιστοτόπους άλλων μέσων ενημέρωσης αλλά και προβολή από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια με εκατομμύρια τηλεθεατές, είναι αφιερωμένο στην προσωπικότητα του εκπροσώπου του υπουργείου υγείας για τον κορονοϊό, ως «κύριου δημιουργού του ελληνικού “θαύματος του κορονοϊού”».

Το δημοσίευμα της Kommersant βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στα ρωσικά ΜΜΕ και αναδημοσιεύτηκε σε εφημερίδες, σε πολλές ιστοσελίδες και προβλήθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς με εκατομμύρια τηλεθεατές.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, ο δημοσιογράφος Αντρέι Πλάχοβ εξηγεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον για τον κ. Τσιόδρα και τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει μεσούσης της πανδημίας. «Η Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, κατάφερε και εξακολουθεί να καταφέρνει να τα πηγαίνει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Θεωρούμε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο και η προσωπικότητα του Σωτήρη Τσόδρα», εξηγεί.

«Στη Ρωσία, πριν από λίγες μέρες, ξεκίνησε η καραντίνα που θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου. Η εμπειρία της Ελλάδας είναι υποδειγματική για εμάς, τους Ρώσους, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε. Η Ελλάδα καταφέρνει -επαναλαμβάνω- με σαφήνεια και γνώσεις, αλλά και την πίστη διά του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας να επιφέρει ηρεμία σε ολόκληρο το έθνος στην αντιμετώπιση της πανδημίας», τονίζει.

Στο ρεπορτάζ του, ο Αντρέι Πλάχοβ αναφέρεται και στη στάση των Ελλήνων στην περιπέτεια αυτή που περνάει όλος ο πλανήτης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι Έλληνες φαίνεται πως τα έχουν καταφέρει. Στη χώρα σήμερα δεν υπάρχει έλλειψη προϊόντων, υπάρχουν αντισηπτικά και το πρόβλημα ήταν μόνο οι μάσκες. Ωστόσο, οι άνθρωποι, σύμφωνα με τους συνομιλητές μου, θέλουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον».

Φέρνει, μάλιστα, ως παράδειγμα μια ιστορία αλληλεγγύης: «Στην Ελλάδα, οι πολίτες, μαζί με τους μετανάστες, συσπειρώθηκαν ενάντια σε έναν κοινό κίνδυνο: για παράδειγμα, μια μετανάστρια από την Αλβανία, ιδιοκτήτρια εργαστηρίου όπου επιδιορθώνονται ρούχα, έραψε 700 μάσκες σε τρεις ημέρες και τις δώρισε στο νοσοκομείο. Μια τέτοια χώρα είναι η Ελλάδα, όπου η προθυμία των αρχών να ακολουθήσουν τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων και της λαϊκής αλληλεγγύης συνέβαλαν στη συγκράτηση της εξάπλωσης του COVID-19».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σουηδία: Δεν θα μας εκφοβίσουν οι προκλήσεις της Μόσχας
22 Νοεμβρίου, 2024
Προϋπολογισμός: 16 ερωτήσεις και απαντήσεις για την οικονομία
22 Νοεμβρίου, 2024
Αεροδρόμια: Άνοδος 8,9% στην επιβατική κίνηση στο δεκάμηνο
22 Νοεμβρίου, 2024
Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια της διαπλοκής
22 Νοεμβρίου, 2024
Πολάκης: Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε την αντεπίθεση
22 Νοεμβρίου, 2024
Κρατούμενος στις φυλακές Χανίων έκρυβε ναρκωτικά στο κελί του
22 Νοεμβρίου, 2024
Ξέσπασε ο Κουσουλός: Ρε δεν ντρέπεστε;
22 Νοεμβρίου, 2024
Αλέξης Τσίπρας: Η λατρεία της εικόνας διείσδυσε και στην πλευρά της προόδου
22 Νοεμβρίου, 2024
Συνάντηση Στυλιανίδη με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών στην Κωνσταντινούπολη
22 Νοεμβρίου, 2024
Ζελένσκι: Ο Πούτιν πρέπει να νιώσει τις πραγματικές συνέπειες των πράξεών του
22 Νοεμβρίου, 2024