«Ρώσικη ρουλέτα η κατάσταση στους οίκους ανοχής της Αθήνας»

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων «μπήκε» σε ελληνικό οίκο ανοχής και μίλησε με εργαζόμενες για τα μέτρα ασφαλείας και όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο, μετά και την άρση του lockdown.

To δημοσίευμα που του AFP – που μεταδίδει το Yahoo.com – αναφέρει πως οι εργαζόμενες από την Βενεζουέλα, σε κεντρικό οίκο ανοχής της Αθήνας, νιώθουν ανακουφισμένες από την επιστροφή των πελατών.

Σημειώνεται πως λόγω του κορονοϊού οι οίκοι ανοχής είχαν παραμείνει κλειστοί για περίπου τρεις μήνες, μέχρι να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους στα μέσα Ιουνίου.

«Προσπάθησα να κοιμηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο για να ξεχάσω την πείνα μου κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών», είπε στο AFP η Μπέλα, η οποία έχει ένα παιδί, την ώρα που μια άλλη γυναίκα καθαρίζει και αερίζει το δωμάτιό της για τον επόμενο πελάτη.

Το άνοιγμα των οίκων ανοχής συνοδεύτηκε και με κανόνες υγιεινής και προστασίας από τον κορονοϊό, όμως ιερόδουλες αναφέρουν στο AFP ότι τα μέτρα δεν είναι ρεαλιστικά.

Η πρόεδρος της ένωσης ιερόδουλων στην Ελλάδα, Δήμητρα Κανελλοπούλου, ανέφερε για τα μέτρα αρχικά πως: «Είναι γελοίο»

«Σου λένε να μην έχεις χειραψία στην αίθουσα αναμονής και μετά πηγαίνετε μέσα στο δωμάτιο γίνονται όλα. Ποιο είναι το νόημα;», συμπλήρωσε.

Οι κανόνες προτρέπουν για αποστάσεις, να μην υπάρχει επαφή πρόσωπο, αλλά και για χρήση μάσκας.

Όπως όμως αναρωτιέται στο AFP η Κατερίνα, η οποία διευθύνει έναν άλλον οίκο ανοχή στο κέντρο της Αθήνας: «Είναι ένα αστείο. Πώς ένα κορίτσι θα ευχαριστήσει έναν πελάτη με μάσκα; Πρέπει να βάλει φερμουάρ στη μάσκα;»

«Η δουλειά μας είναι βασικά ρωσική ρουλέτα. Βάζουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά, ας σε κίνδυνο, αλλιώς θα λιμοκτονήσουμε», δήλωσε η Άννα Κουρούπου, μια τρανσέξουαλ που ηγείται της Red Umbrella Athens και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι ίσως η χειρότερη στιγμή για το επάγγελμα».

Στη συνέχεια σημειώνει: «Τα πράγματα ήταν πραγματικά άσχημα όταν ξέσπασε το AIDS, αλλά τότε μετά από μερικούς μήνες ξέραμε ότι η χρήση προφυλακτικού θα μας κρατούσε ασφαλείς. Τώρα δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε».

«Δεν φοβάμαι την πανδημία, αλλά ένα νέο lockdown»

«Βασικά δεν υπάρχει κτίριο που να πληροί τις απαιτήσεις του νόμου σε όλη την Αθήνα», δήλωσε ο Δημήτριος Μωραΐτης, δικηγόρος της ένωσης ιερόδουλων.

«Υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι που εργάζονται στον κλάδο και μόνο εκείνοι με ενεργό ταμειακό μητρώο και άδεια λειτουργίας μπορούσαν να λάβουν οικονομική βοήθεια από το κράτος, και αυτό είναι λιγότερο από το 10% του συνόλου», είπε.

«Δεν φοβάμαι την πανδημία, φοβάμαι περισσότερο την πιθανότητα νέου lockdown», είπε η Λίντα καθώς ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη βάρδια της.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Παπαστεργίου: Η κυβερνοασφάλεια έρχεται να βοηθήσει στη λειτουργία των επιχειρήσεων
21 Νοεμβρίου, 2024
Εξιχνίαση τριών υποθέσεων κλοπής στα Χανιά
21 Νοεμβρίου, 2024
ΤΑΙΠΕΔ: Πώς θα λειτουργεί το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νησιών
21 Νοεμβρίου, 2024
Φουρνιέ: Στον Ολυμπιακό ζω ξανά το μπάσκετ
21 Νοεμβρίου, 2024
Απάντηση του ΥΠΠΟ σε δημοσίευμα για το σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος
21 Νοεμβρίου, 2024
Τασούλας: Πρώτη φορά που δεν ισχύει η ψήφος του εκλογικού σώματος
21 Νοεμβρίου, 2024
Συνελήφθη 16χρονος για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος 11 ανήλικων κοριτσιών
21 Νοεμβρίου, 2024
Πέρασαν με κόκκινο, εμβόλισαν διερχόμενο όχημα και χτύπησαν αστυνομικό που σταμάτησε να βοηθήσει
21 Νοεμβρίου, 2024
Τουλάχιστον 47 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Μπααλμπέκ του Λιβάνου
21 Νοεμβρίου, 2024
Μαρόκο: Συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας με δύο νεκρούς
21 Νοεμβρίου, 2024