«Ρώσικη ρουλέτα η κατάσταση στους οίκους ανοχής της Αθήνας»

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων «μπήκε» σε ελληνικό οίκο ανοχής και μίλησε με εργαζόμενες για τα μέτρα ασφαλείας και όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο, μετά και την άρση του lockdown.

To δημοσίευμα που του AFP – που μεταδίδει το Yahoo.com – αναφέρει πως οι εργαζόμενες από την Βενεζουέλα, σε κεντρικό οίκο ανοχής της Αθήνας, νιώθουν ανακουφισμένες από την επιστροφή των πελατών.

Σημειώνεται πως λόγω του κορονοϊού οι οίκοι ανοχής είχαν παραμείνει κλειστοί για περίπου τρεις μήνες, μέχρι να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους στα μέσα Ιουνίου.

«Προσπάθησα να κοιμηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο για να ξεχάσω την πείνα μου κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών», είπε στο AFP η Μπέλα, η οποία έχει ένα παιδί, την ώρα που μια άλλη γυναίκα καθαρίζει και αερίζει το δωμάτιό της για τον επόμενο πελάτη.

Το άνοιγμα των οίκων ανοχής συνοδεύτηκε και με κανόνες υγιεινής και προστασίας από τον κορονοϊό, όμως ιερόδουλες αναφέρουν στο AFP ότι τα μέτρα δεν είναι ρεαλιστικά.

Η πρόεδρος της ένωσης ιερόδουλων στην Ελλάδα, Δήμητρα Κανελλοπούλου, ανέφερε για τα μέτρα αρχικά πως: «Είναι γελοίο»

«Σου λένε να μην έχεις χειραψία στην αίθουσα αναμονής και μετά πηγαίνετε μέσα στο δωμάτιο γίνονται όλα. Ποιο είναι το νόημα;», συμπλήρωσε.

Οι κανόνες προτρέπουν για αποστάσεις, να μην υπάρχει επαφή πρόσωπο, αλλά και για χρήση μάσκας.

Όπως όμως αναρωτιέται στο AFP η Κατερίνα, η οποία διευθύνει έναν άλλον οίκο ανοχή στο κέντρο της Αθήνας: «Είναι ένα αστείο. Πώς ένα κορίτσι θα ευχαριστήσει έναν πελάτη με μάσκα; Πρέπει να βάλει φερμουάρ στη μάσκα;»

«Η δουλειά μας είναι βασικά ρωσική ρουλέτα. Βάζουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά, ας σε κίνδυνο, αλλιώς θα λιμοκτονήσουμε», δήλωσε η Άννα Κουρούπου, μια τρανσέξουαλ που ηγείται της Red Umbrella Athens και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι ίσως η χειρότερη στιγμή για το επάγγελμα».

Στη συνέχεια σημειώνει: «Τα πράγματα ήταν πραγματικά άσχημα όταν ξέσπασε το AIDS, αλλά τότε μετά από μερικούς μήνες ξέραμε ότι η χρήση προφυλακτικού θα μας κρατούσε ασφαλείς. Τώρα δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε».

«Δεν φοβάμαι την πανδημία, αλλά ένα νέο lockdown»

«Βασικά δεν υπάρχει κτίριο που να πληροί τις απαιτήσεις του νόμου σε όλη την Αθήνα», δήλωσε ο Δημήτριος Μωραΐτης, δικηγόρος της ένωσης ιερόδουλων.

«Υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι που εργάζονται στον κλάδο και μόνο εκείνοι με ενεργό ταμειακό μητρώο και άδεια λειτουργίας μπορούσαν να λάβουν οικονομική βοήθεια από το κράτος, και αυτό είναι λιγότερο από το 10% του συνόλου», είπε.

«Δεν φοβάμαι την πανδημία, φοβάμαι περισσότερο την πιθανότητα νέου lockdown», είπε η Λίντα καθώς ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη βάρδια της.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία απαιτεί άμεση πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Η ΝΔ λέει «ναι» στην πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη με 5 επισημάνσεις
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η Ομάδα των Σοσιαλιστών δεν στήριξε το αίτημα της LEFT – Ελπίζουμε στην επόμενη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής σχετικά με τις ευθύνες Τριαντόπουλου
5 Φεβρουαρίου, 2025
Θανατηφόρο τροχαίο στο Ν. Ψυχικό: Μαρτυρίες από τη στιγμή που η 88χρονη έχασε τον έλεγχο του ΙΧ
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρκία: «Θρίλερ» με την υγεία του Μπαχτσελί – Πληροφορίες ότι νοσηλεύεται με καρδιολογικό πρόβλημα
5 Φεβρουαρίου, 2025
«Δεν σταμάτησε να δει αν ζούμε, σηκώθηκα, αν και μου έλειπε το πόδι μου» – Η μαρτυρία του 25χρονου που παρασύρθηκε στην Κρήτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά με “buzzer beater” Μουζακίτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ στις Κυκλάδες – «Πιθανή ηφαιστειακή δραστηριότητα από τις δονήσεις» λένε οι Τούρκοι σεισμολόγοι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστοί δρόμοι στου Ζωγράφου – Έπεσαν λάδια στο οδόστρωμα
5 Φεβρουαρίου, 2025