Ρώσος καταδικάστηκε σε 14ετή ποινή κάθειρξης για συνεργασία με την Ουκρανία

Η διάδοχος υπηρεσία της σοβιετικής KGB, η FSB, συνέλαβε τον Μενσικόφ τον Σεπτέμβριο του 2022 στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πτήση για την Λευκορωσία, έγραψε η Vecherniye Vedomosti.

Ρωσικό στρατοδικείο επέβαλε σήμερα ποινή κάθειρξης 14 ετών σε έναν άνδρα που έκρινε ένοχο για συνεργασία με ξένο κράτος και για «δικαιολόγηση της τρομοκρατίας», έγραψαν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Οι αρχές κατηγόρησαν αρχικά τον 29χρονο Βλάντλεν Μενσικόφ για απόπειρα δολιοφθοράς των σιδηροδρομικών γραμμών απ΄ όπου μεταφερόταν στρατιωτικός εξοπλισμός κοντά στη γενέτειρά του Ρεζ, ένα μικρό χωριό κοντά στην πόλη Γεκατερίνεμπουργκ στα Ουράλια, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Vecherniye Vedomosti.

Στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν οι δύο άλλες κατηγορίες και απορρίφθηκε η κατηγορία της απόπειρας δολιοφθοράς, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη έγγραφα του στρατοδικείου του Γιεκατερίνεμπουργκ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μενσικόφ είναι ύποπτος ότι έλαβε οδηγίες από την «Λεγεώνα Ελευθερία της Ρωσίας», μια παραστρατιωτική οργάνωση που εδρεύει στην Ουκρανία κι απαρτίζεται από Ρώσους, οι οποίοι αντιτίθενται στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και έχουν αναλάβει την ευθύνη για διασυνοριακές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν συνδέσει τις φιλοουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς με πολυάριθμες επιθέσεις σε σιδηροδρομικές γραμμές με στόχο την παρακώλυση της μεταφοράς προμηθειών στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Κιέβου πριν από δύο χρόνια και πλέον. Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών έχει επίσης κατηγορηθεί για ανατίναξη εκρηκτικών στις σιδηροδρομικές γραμμές εντός της Ρωσίας.

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δύο τροχαία με διαφορά λίγων λεπτών στα Χανιά – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα χωρίς σοβαρά τραύματα
15 Μαρτίου, 2025
Λουκίδης για την αφρικανική σκόνη: Είναι ένα φαινόμενο με διαβαθμίσεις – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
15 Μαρτίου, 2025
Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
15 Μαρτίου, 2025
Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα
15 Μαρτίου, 2025
Δούκας: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά»
15 Μαρτίου, 2025
Νεκρός ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να κλαδέψει δέντρο στα Χανία
15 Μαρτίου, 2025
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του 21χρονου γερμανού τουρίστα, που εντοπίστηκε νεκρός στην Κρήτη
15 Μαρτίου, 2025
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί στην τελευταία του κατοικία τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο
15 Μαρτίου, 2025
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο άνδρας που παρίστανε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας
15 Μαρτίου, 2025
Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που «σκέπασε» τα νότια προάστια της Αθήνας – Ποια η διαφορά με την «κανονική» ομίχλη
15 Μαρτίου, 2025