Ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες από τη Γάζα προς το Ισραήλ σήμερα μετά το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Δαμασκό που προκάλεσε τον θάνατο δύο μελών της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Ισραηλινά μαχητικά εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Συρία λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες, Κυριακή, μετά τις συγκρούσεις μαχητών και ισραηλινών δυνάμεων στα σύνορα της Γάζας. Τα πλήγματα στην περιοχή Αντελίγια έξω από τη Δαμασκό είχαν στόχο “ένα κέντρο δραστηριότητας του Ισλαμικού Τζιχάντ”, όπως ανέφερε ο στρατός, που περιλάμβανε την έρευνα και ανάπτυξη όπλων.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφερε αργότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως δύο μέλη της σκοτώθηκαν στο αεροπορικό πλήγμα. Ο Ισραηλινός Yπουργός Aμυνας Ναφτάλι Μπένετ είπε: “Eχουμε εξαλείψει έξι τρομοκράτες τις τελευταίες 24 ώρες, όχι μόνο στη Γάζα”. Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, ότι ένα ισραηλινό αεροσκάφος εισήλθε στον συριακό εναέριο χώρο και στόχευσε περιοχές γύρω από τη Δαμασκό με μια ομοβροντία κατευθυνόμενων πυραύλων.

Το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο al-Ikhbariya μετέδωσε πλάνα από εκρήξεις στον νυχτερινό ουρανό της Δαμασκού, όπως είπε, δείχνοντας το σύστημα αεράμυνας της Συρίας να καταρρίπτει πυραύλους. Η συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε πως οι περισσότεροι πύραυλοι καταστράφηκαν προτού φθάσουν τους στόχους τους.

Το πλήγμα κλιμάκωσε τις εχθροπραξίες που ξεκίνησαν περίπου την αυγή της Κυριακής όταν, όπως δήλωσε το Ισραήλ, τα στρατεύματά του σκότωσαν ένα μέλος του Ισλαμικού Τζιχάντ που προσπαθούσε να τοποθετήσει εκρηκτικά κοντά στον συνοριακό φράχτη του Ισραήλ με τη λωρίδα της Γάζας.

Πλάνα βίντεο που τράβηξε φωτογράφος από τη Γάζα και αναρτήθηκαν ευρέως σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κάτι που φαίνεται να είναι το άψυχο σώμα ενός μαχητή του Ισλαμικού Τζιχάντ το οποίο αιωρείται από έναν ισραηλινό στρατιωτικό εκσκαφέα που το απομακρύνει. Τα πλάνα προκάλεσαν σάλο στη Γάζα με αποτέλεσμα να διατυπωθούν εκκλήσεις για αντίποινα.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ εκτόξευσε αργότερα ομοβροντία ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, προκαλώντας δεκάδες ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα. Το μπαράζ των ρουκετών σε ισραηλινές συνοριακές πόλεις επαναλήφθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τρέξουν σε καταφύγια και ο στρατός να ανακοινώσει το κλείσιμο δρόμων στην περιοχή για προληπτικούς λόγους. Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε πως διεξάγονται συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, του Κατάρ και των Ηνωμένων Εθνών. Oμως ο Ισλαμικός Τζιχάντ διαμήνυσε πως το να γίνεται λόγος για συνομιλίες είναι πρώιμο. “Η σιωνιστική επίθεση στη Δαμασκό και ο θάνατος δύο μουτζαχεντίν μας στον βομβαρδισμό δεν θα περάσουν χωρίς απάντηση. Ο λογαριασμός δεν έχει ακόμη κλείσει”, ανέφερε στο Twitter ο Αμπού Χάμζα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας του Ισλαμικού Τζιχάντ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μπάσκετ, χαμόγελα και προσφορά στο GNC LOUX 3on3 – Δούκας: «Αυτή είναι η Αθήνα που θέλουμε»
16 Απριλίου, 2025
Άαρον Μπουπεντζά: Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έπεσε από τον 11ο όροφο πολυκατοικίας και σκοτώθηκε
16 Απριλίου, 2025
Κ. Χατζηδάκης για τις δηλώσεις Ντόναχιου στο Χ: «Όσοι πρόκειται να γράψετε αρνητικά σχόλια, δεν θα τα γράψετε εναντίον μου, αλλά εναντίον του Πασκάλ Ντόναχιου»
16 Απριλίου, 2025
Πέντε έφηβοι και τέσσερις ενήλικες κατηγορούνται από τις ουκρανικές αρχές για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων με εντολή της Ρωσίας
16 Απριλίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση με τα νοθευμένα λάδια
16 Απριλίου, 2025
Γάζα: Η πολιτική προστασία ανακοινώνει τον θάνατο 11 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σε ισραηλινά πλήγματα
16 Απριλίου, 2025
Βρήκαν φίδι σε τουαλέτα σπιτιού στο Άργος Ορεστικό
16 Απριλίου, 2025
«Έτοιμη» να κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι της» για μια διπλωματική λύση όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δηλώνει η Μόσχα
16 Απριλίου, 2025
ΑΑΔΕ: Απλοποιείται ο τρόπος υποβολής δηλώσεων στοιχείων εργολάβων και υπεργολάβων
16 Απριλίου, 2025
Κοζάνη: Εξιτήριο στους τραυματίες του σοκαριστικού τροχαίου στα διόδια του Πολυμύλου
16 Απριλίου, 2025