Οι καταθέσεις γιατρών του νοσοκομείου Αγλαϊα Κυριακού «γκρεμίζουν» τους ισχυρισμούς της 33χρονης. Τι έκανε και τι έλεγε η Ρούλα Πισπιρίγκου τις πιο κρίσιμες στιγμές…
Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν δίπλα στη Τζωρτζίνα στις 29 του περασμένου Γενάρη, όταν το παιδί βρέθηκε νεκρό στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν. Γιατροί και νοσηλευτές περιγράφουν μέσα από τις καταθέσεις τους, όλα όσα είχαν εκτυλιχθεί μπροστά στα μάτια τους. Τις κινήσεις της 33χρονης και τα λόγια που είπε όταν διαπιστώθηκε πως η 9χρονη είχε πεθάνει. Λόγια και συμπεριφορές που δεν ταίριαζαν σε καμία περίπτωση, σε μια μητέρα που αγωνιά και πονάει για το παιδί της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν αρχικά αδιάφορη, πλησίασε τους γιατρούς μιλώντας χαμηλόφωνα και ζήτησε να σταματήσουν οι προσπάθειες ανάνηψης, επειδή όπως τους είπε, ήταν καλύτερα για την Τζωρτζίνα να αναπαυθεί.
«Καίνε» την Ρούλα Πισπιρίγκου οι καταθέσεις γιατρών για όλα όσα ισχυρίζεται για τις συνθήκες υπό τις οποίες έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα. Οι γιατροί είπαν ενώπιον του εισαγγελέα πως είχε τοποθετηθεί επίτηδες το οξύμετρο στο παιδί με δυνατό ήχο για να ειδοποιηθούν και όταν μπήκαν στο θάλαμο διαπίστωσαν έκπληκτοι πως ήταν κλειστό. Από την πλευρά της η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση είχε υποστηρίξει ενώπιον της εισαγγελέως πως το είχε χαμηλώσει για να μην ενοχλείται το κοριτσάκι κατά τη διάρκεια του ύπνου.
«Την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας ώρα 15:50 στις 29/01/2022 η Ρούλα Πισπιρίγκου έγινε αντιληπτή στις 14:30 από μία νοσηλεύτρια να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα το οποίο η νοσηλεύτρια δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε.
Οταν η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε τη γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού. Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο είδαν το παιδί να έχει κυάνωση. Γιατρός και νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Δεν ακουγόταν και ο χαρακτηριστικός ήχος του οξυμέτρου όταν πέφτουν οι σφυγμοί. Το παιδί κατέληξε στις 15:50» κατέθεσε ο γιατρός.
Μετά από προσπάθεια ανάνηψης 15 λεπτών η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε σύμφωνα με τον γιατρό: «πέθανε, σταματήστε την προσπάθεια δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί».
«Μετά από πέντε επεισόδια οι γιατροί κάτι υποψιάζονται και τοποθετούν οξύμετρο με δυνατό ήχο ότι το παιδί χρήζει βοήθειας, δηλαδή ότι πέφτουν οι τιμές του οξυγόνου. Η ώρα είναι 14:28 στις 29/1. Η Πισπιρίγκου ειδοποιεί χαμηλόφωνα την νοσηλεύτρια. Η νοσηλεύτρια και οι γιατροί αμέσως αντιλαμβάνονται και σπεύδουν αμέσως στο θάλαμο.
Ομως βρίσκουν το μηχάνημα απενεργοποιημένο στο OFF! Το μηχάνημα το οποίο είχαν ενεργοποιήσει καθώς κάτι υποπτεύονταν δεν σήμανε ποτέ συναγερμό και έκπληκτοι το βλέπουν στο OFF. Μπαίνοντας στο θάλαμο είδαν το παιδί με 32 σφίξεις και με κυάνωση. Γιατρός και νοσηλεύτρια παγώνουν. Το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Το παιδί διασωληνώθηκε αμέσως και κατέληξε 15:50» κατέθεσε γιατρός σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης
Ανάλογες περιγραφές κάνει και ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που συνέταξε το πόρισμα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Ο έμπειρος ιατροδικαστής τονίζει πως η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας δεν αμφισβητείται. «Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και ο βηματοδότης που κατέγραφε τα πάντα.
Η κεταμίνη είχε δοθεί νωρίτερα στην Τζωρτζίνα. Οι ουσίες που έδωσαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, δεν ανευρέθηκαν επειδή η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή και το αίμα της δεν κυκλοφορούσε. Αν οι γιατροί ή οι νοσηλευτές είχαν δώσει την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, δεν θα την βρίσκαμε. Όμως εμείς την εντοπίσαμε» εξηγεί ο ιατροδικαστής.
Ο κύριος Μπουζιάνης καλείται να σχολιάσει την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η πλευρά της 33χρονης επιμένει πως η κεταμίνη χορηγήθηκε από τους γιατρούς και γίνεται λόγος για ανθρώπινο λάθος. «Κάτι πρέπει να πουν οι δικηγόροι της» λέει με νόημα και συνεχίζει: «οι τεχνικοί σύμβουλοι της κυρίας Πισπιρίγκου ας αμφισβητήσουν ό,τι θέλουν, αλλά αυτά θα πρέπει να τα πουν και στο δικαστήριο. Εργάζονται για την υπεράσπισή της.»