Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Αλέξης Κούγιας ήταν σαν προστάτης μου – Θα είναι παρών και θα ακούει τα πάντα

Η απώλεια του Αλέξη Κούγια κυριάρχησε στη δικαστική αίθουσα όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο μικρότερων κοριτσιών της και σήμερα Τετάρτη (5.3.25) η εισαγγελέας της έδρας άρχισε την αγόρευση της επί της ενοχής ή όχι της κατηγορουμένης.

Αρχίζοντας η πρόεδρος του δικαστηρίου εκ μέρους της έδρας εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για την απώλεια του Αλέξη Κούγια, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να απαντά πως «η ζωή παίζει τα πιο τραγικά και πιο άσχημα παιχνίδια».

Στη συνέχεια η κατηγορούμενη είπε πώς ήταν το τελευταίο τηλεφώνημα που μίλησε και εξήγησε «δεν ήμουν πλέον εντολέας. Ημουν κάτι άλλο για εκείνον. Είχαμε αναπτύξει μια σχέση…όχι φιλική, κάτι παραπάνω. Ήταν σαν προστάτης μου».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε πως μόλις ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση της και διάβασε τη δικογραφία της είπε «θα παλέψω γιατί είσαι αθώα».

«Αυτό για μένα ήταν… να το ακούς από τα χείλη του Κούγια, που όλοι ξέρουμε τι ήταν ο Κούγιας, πάνω από 1.000 ανθρωποκτονίες. Στο τελευταίο τηλεφώνημα μετά την απολογία, η τελευταία καληνύχτα που μου είπε ήταν την ημέρα που τελείωσα την απολογία μου. Δεν τον ξανάκουσα…. Είναι εδώ και θα είναι παρών πάντα και ακούει τα πάντα. Δε θα φύγει ποτέ από τις αίθουσες. Η πρώτη αγκαλιά εκεί που πήγε ήταν με τους γονείς του και η δεύτερη με τα παιδιά μου. Θα παλέψει από εκεί για τη δικαίωση. Ευχαριστώ πολύ κύριε Κούγια» τόνισε η κατηγορούμενη και επέστρεψε με με λυγμούς στη θέση της.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας, Βασιλική Δημοπούλου, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ποινικολόγο «έντονη προσωπικότητα και επιτυχημένο σε όλες τις πτυχές της ζωής του» και άρχισε την αγόρευση της κάνοντας λόγο για υπόθεση στην οποία «το δικαστήριο χρειάστηκε να εντρυφήσει σε δύσκολα ιατρικά θέματα για τα οποία πολλές φορές οι ίδιοι δεν μπορούσαν να απαντήσουν και οι απαντήσεις μας εξέπληξαν».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πάπας Φραγκίσκος στους πιστούς να μην ξορκίζουν τον θάνατο και να τον λαμβάνουν ρεαλιστικά υπόψη
5 Μαρτίου, 2025
Πρόταση δυσπιστίας: Κόντρα για τα επεισόδια στο Σύνταγμα – «Ρίξατε χημικά», «πέταξαν μολότοφ κατά ριπάς στην αστυνομία»
5 Μαρτίου, 2025
Κ. Χατζηδάκης: «Δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη παράνομου φορτίου»
5 Μαρτίου, 2025
Τραγωδία στη Ναύπακτο: 42χρονος πήγε για εξετάσεις και πέθανε στον αξονικό τομογράφο
5 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Δυναμικό «παρών» στο Σύνταγμα – Επεισόδια μετά τη συγκέντρωση (pics-vid)
5 Μαρτίου, 2025
Δημοσκόπηση GPO: Συγκάλυψη και ευθύνες τις κυβέρνησης για τα Τέμπη «βλέπουν» οι πολίτες – Υπέρ των πρόωρων εκλογών
5 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Κοσμοπλημμύρα στο νέο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη για τα 57 θύματα
5 Μαρτίου, 2025
Νίκος Παππάς: Δεσμευτείτε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στην προανακριτική να καταθέσει
5 Μαρτίου, 2025
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Περιορισμένης έκτασης επεισόδια: Live όλες οι εξελίξεις
5 Μαρτίου, 2025
Μ. Βορίδης για πρόταση δυσπιστίας: Παρακαλώ τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ που πήραν την πρωτοβουλία να διαβάσουν λίγο παραπάνω
5 Μαρτίου, 2025