Ρούλα Πισπιρίγκου: Θα επηρεάσει η απόφαση του δικαστηρίου τη δεύτερη δίκη;

Ομόφωνα ένοχη κήρυξε τη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Για επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του MEGA έκανε λόγο ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση της Πάτρας.

Σημειώνεται απόφαση του δικαστηρίου είναι καθοριστική για την υπόθεση, ενώ ελήφθησαν υπόψιν οι μαρτυρίες των 60 γιατρών και νοσηλευτών, με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο να εκτιμά πως η απόφαση πιθανότατα θα επηρεάσει την δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης έμειναν στο «συρτάρι» και δεν αξιοποιήθηκαν»

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, ο δικηγόρος που είχε αναλάβει αρχικά την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ανέφερε πως η απόφαση του «φαίνεται πρωτόδικη», με τον ίδιο να εξηγεί στη συνέχεια:

«Είναι μία απόφαση που θα προσβληθεί με έφεση και θα τεθεί εκ νέου σε όλα της τα κεφάλαια, στην αιτιολογία και σε όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, εκ νέου στην αρχή και την κρίση ενός ανώτατου δικαστηρίου», είπε στο MEGA.

Μεταξύ άλλων ο δικηγόρος σημείωσε πως σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης έμειναν στο «συρτάρι» και δεν αξιοποιήθηκαν.

«(Η κατηγορούμενη) χωρίς να έχει κάποιον να την καθοδηγήσει, μπήκε σε όλα τα θέματα που δεν έπρεπε να μπει κατά τη διαδικασία της απολογία της. Υπήρχε τρομερή τοξικότητα σε σχέση με τη δημόσια παρουσίαση της υπόθεσης», είπε.