Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι δήλωσε «συμμαθητής» της στο σεμινάριο εγκληματολογίας

Άνθρωπος που παρακολούθησε μαζί με την Ρούλα Πισπιρίγκου το σεμινάριο εγκληματολογίας μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολούθησε το σεμινάριο εγκληματολογίας τον Απρίλιο του 2021, ένα μήνα μετά το θάνατο της -6 μηνών- Ίριδας.

Άτομο που παρακολουθούσε μαζί με την Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε στο “Live News”: «Το σεμινάριο άρχισε τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή περίπου την περίοδο της πρώτης εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο. Είχε διάρκεια 7 μηνών και τα δίδακτρα ήταν 590 ευρώ. Αν κατέβαλες το ποσό εφάπαξ υπήρχε 25% έκπτωση. Εγγράφηκαν περίπου 800 άτομα, αλλά τις online παραδόσεις τις παρακολουθούσαν σίγουρα λιγότεροι».

Το σεμινάριο χωριζόταν σε ενότητες και μεταξύ αυτών διδάσκονταν θεωρίες του εγκλήματος, τρόποι εφαρμογής του νόμου, βίαια εγκλήματα και σωφρονισμός, ενώ υπήρχαν και γραπτές εργασίες.

Όπως αποκάλυψε το άτομο αυτό, το κλίμα στα online μαθήματα ήταν καλό και οι φοιτητές συμμετείχαν ζωηρά. Οι καθηγητές δέχονταν ερωτήσεις από τους φοιτητές, ωστόσο εκείνο του έκαναν εντύπωση οι εξής ερωτήσεις: «Υπάρχει έγκλημα αν δεν βρεθεί πτώμα;», «Υπάρχει το τέλειο έγκλημα;».

«Αυτές διατυπώνονταν από τους μαθητές ανώνυμα, επομένως δεν γνωρίζω ποιος τις έκανε», είπε.

Η εγκληματολόγος Δέσποινα Σβουρδάκου μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο για το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε παρακολουθήσει σεμινάρια εγκληματολογίας και εξήγησε τι ακριβώς μαθαίνει κανείς σε τέτοιου είδους σεμινάρια.

Όπως ανέφερε ένα άτομο που παρακολουθεί σεμινάριο εγκληματολογίας ενδιαφέρεται από τη μία πλευρά για το πώς δρα ένας δράστης και από την άλλη να μάθει πως λειτουργούν οι έρευνες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Επισήμανε πως στα σεμινάρια μελετούνται εγκλήματα όπου οι δολοφόνοι έχουν κάνει λάθη, προσπαθώντας να συγκαλύψουν τα ίχνη τους.

Η εγκληματολόγος δήλωσε πως δεν εκπλήσσεται από τη συμμετοχή της 33χρονης κατηγορούμενης στα σεμινάρια και τόνισε πως η εγκληματολογία συμβάλλει και στο να δημιουργήσει κανείς ένα έγκλημα και να αποφύγει τη σύλληψη.

«Αυτό όμως εξαρτάται από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του καθενός» επισήμανε.