Ρούλα Πισπιρίγκου: Την «καίει» το τάμπλετ και… δίνει τον Μάνο – «Είχε πρόσβαση κι εκείνος»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές στη Σίσσυ Χρηστίδου και την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» αναφέρθηκε στα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας και τόνισε ότι στο Παίδων υπάρχει κεταμίνη.

«Κεταμίνη υπήρχε στο Παίδων» υποστήριξε η 33χρονη αναφερόμενη σε έγγραφα της δικογραφίας σημειώνοντας πως η ίδια δεν είχε πρόσβαση στο φάρμακο.

Όπως αποκαλύπτει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να είχε ψάξει την κεταμίνη στο διαδίκτυο, στοιχείο που έρχεται από την ανάλυση των ψηφιακών ιχνών της μετά την εκταφή του τάμπλετ και την ανάλυσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη είχε αναζητήσει τη συγκεκριμένη ουσία αλλά και άλλες αναισθητικές τόσο πριν τον θάνατό της Τζωρτζίνας, όσο όμως και σε περιόδους που η 9χρονη ήταν καλά στην υγεία της.

Την περίοδο 12 – 16 Ιανουαρίου, που η 9χρονη ήταν καλά στην υγεία της και βρισκόταν στο σπίτι της, η μητέρα της κάνει αναζητήσεις αναισθητικών. Είναι επίσης η ίδια χρονική περίοδος που αποκαλύπτεται ότι η Τζωρτζίνα κάνει βραδυκαρδίες και ενεργοποιείται ο βηματοδότης της.

Η μητέρα των τριών παιδιών φαίνεται πως έψαχνε γενικά να μάθει για την αναισθησία αλλά και τις ουσίες που την προκαλούν.

Στις 17 Ιανουαρίου, την ημέρα που η Τζωρτζίνα έκανε τη μαγνητική τομογραφία και της είχε χορηγηθεί αναισθητική ουσία, η 33χρονη φαίνεται να ψάχνει για την κεταμίνη και ό,τι προκαλεί η υπερδοσολογία της, παρόλο που από τους γιατρούς είχε ξεκαθαριστεί ότι δόθηκε άλλη ουσία στην 9χρονη.

Από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τη σύλληψή της, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει 27 αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων.

Πλέον, αναζητείται τι είχε ψάξει η 33χρονη στις 26 Ιανουαρίου, όταν και ήρθε η διαφήμιση από τη Google για την κεταμίνη και ουσίες σαν αυτήν.

Παραδέχτηκε ότι έψαχνε θανατηφόρες ουσίες στο διαδίκτυο

Η προφυλακισμένη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλά μέσα από τη φυλακή στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι» και στη Σίσσυ Χρηστίδου, και για πρώτη φορά αποκαλύπτει ότι έψαχνε μέσα από το διαδίκτυο πληροφορίες για θανατηφόρες ουσίες.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Θανατηφόρες ουσίες και φαινοβαρβιτάλη μπορεί να είναι που έχω ψάξει εγώ, αλλά το τάμπλετ είναι συνδεδεμένο με το mail του κινητού μου. Δηλαδή ότι έχω ψάξει στο κινητό μου, είναι το ίδιο mail.

Σίσσυ Χρηστίδου: Εσύ λοιπόν άκουσες κάτι στο νοσοκομείο που αφορούσε μία ουσία και έψαξες αυτή την ουσία;

Ρ.Π: Ναι, ναι, ναι. Όχι άκουσα. Ήταν ουσία που μπήκε μέσα στην αγωγή της.

Σ.Χ.: Θυμάσαι ποια ουσία είναι αυτή;

Ρ.Π: Φαινοβαρβιτάλη.

Όπως υποστηρίζει ήθελε να διαπιστώσει από μόνη της, με τις δικές της ιατρικές γνώσεις, ποια ήταν η αγωγή που δινόταν στο παιδί και ας είχε δίπλα της εξειδικευμένους γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα.

Ρ.Π: Ναι. Καταρχήν μέσα στην δικογραφία δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Τρεις μέρες πριν τον θάνατο της έχει ψαχτεί άλλη αναισθητική ουσία που χορήγησαν στην Τζωρτζίνα στην αγωγή της και προφανώς γιατί κάτι άκουσα για διαφημίσεις και τα λοιπά, από κάτω θα έβγαινε και η διαφήμιση της κεταμίνης την οποία δεν πρόσεξα εγώ ποτέ και.. δηλαδή, η αναζήτηση της κεταμίνης έχει γίνει μόνο την ημέρα της σύλληψης. Δεν έχει ξαναγίνει.

«Δεν ήξερα τι είναι κεταμίνη»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμμένει στην άποψή της ότι η κεταμίνη υπήρχε στο βαλιτσάκι των γιατρών στο παίδων αγλαια κυριακού. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε καν τι είναι η κεταμίνη και ας την έχει προδώσει το tablet του παιδιού.

Ρ.Π: Έχω πει στην ομολογία μου πως την εξηγώ την κεταμίνη. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φαίνεται σιγά- σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης, εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη απ’ ό,τι είδα και από τις απαντήσεις του «Παίδων» στη δικογραφία και αυτά, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί.

Σ.Χ: Α, υπάρχει στο βαλιτσάκι τους μέσα, λες;

Ρ.Π: Η απάντησή τους αυτή είναι. Δεν είναι δική μου απάντηση. Η απάντηση του νοσοκομείου είναι μέσα στη δικογραφία.

Σ.Χ: Εγώ είδα ότι βγήκαν από το «Παίδων» και έκαναν μία ανακοίνωση ότι εμείς δεν χορηγήσαμε κεταμίνη.

Ρ.Π: Ναι, ναι. Δεν χορηγήσανε αλλά υπάρχει.

«Βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος», είχε αναφέρει στις αρχές Απριλίου ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων.

«Ή εγώ ή οι γιατροί»

Μέσα από την συνέντευξη της στο Mega, η προφυλακιστέα μητέρα, η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο της 9χρονης Τζωρζίνας την ώρα που το παιδί υποτροπίασε, ενώ δεν θέλει να κατηγορήσει κανέναν όπως λέει, βάζει ξανά στο κάδρο των υπόπτων ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και όπως λέει χαρακτηριστικά, ή εγώ ή αυτοί.

«Το έχω ξαναπεί και το είπα και στην ομολογία μου. Είναι κοινή λογική. Ήμασταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο δωμάτιό της. Εγώ, γιατροί και νοσηλευτές. Δεν υπήρχαμε άλλοι. Εγώ λέω δεν είμαι, οι γιατροί λένε δεν είναι, άρα κάποιος από τους δύο είναι. Αυτό θα φανεί, όποιος είναι θα φανεί. Αν είμαι εγώ θα φανεί», δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Στο τάμπλετ είχε πρόσβαση και ο Μάνος»

Στο επίμαχο τάμπλετ, όπως λέει, είχε πρόσβαση και ο Μάνος Δασκαλάκης ενώ στο νοσοκομείο το είχαν για να βλέπει παιδικά η Τζωρτζίνα.

Ρ.Π.: Και ο Μάνος που ήταν εκεί τις ώρες εκείνες αλλά γενικά δεν το χρησιμοποιήσαμε καθόλου εκείνες τις ημέρες γιατί είχαμε τηλεόραση. Οπότε την απασχολούσαμε, γιατί το τάμπλετ τους τελευταίους μήνες της το είχαμε απλά για να βλέπει παιδικά και διάφορα σήριαλ κοντά στο κρεβάτι της ή όπου καθόταν. Δεν το είχαμε για αναζητήσεις, ήταν δικό της το τάμπλετ.

Σ.Χ.: Γιατί το έβαλες στο μνήμα της Τζωτζίνας;

Ρ.Π.: Γιατί ήταν το αγαπημένο της από τότε που… η Τζωρτζίνα είχε δύο τάμπλετ. Είχε χαλάσει το πρώτο, της είχαμε πάρει καινούργιο, ήταν το αγαπημένο της. Πάντα έβαζα τα αγαπημένα και στα άλλα δύο παιδάκια έχω βάλει τα αγαπημένα.

Μέχρι και αυτή την ώρα η 33χρονη κατηγορούμενη δεν έχει κάνει αίτημα αποφυλάκισης. Όπως φαίνεται, υπάρχει δυσκολία στο να βρεθεί ειδικός πραγματογνώμονας που να αναλάβει να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σχολεία: Πότε θα κλείσουν για τα Χριστούγεννα
14 Δεκεμβρίου, 2024
Αντίνοος Αλμπάνης: Είμαι καλά συμφιλιωμένος με την αποτυχία
14 Δεκεμβρίου, 2024
Νέος τραυματισμός για τον Τζοέλ Εμπίντ
14 Δεκεμβρίου, 2024
Ν. Κορέα: Τι προβλέπεται μετά την απόφαση για την καθαίρεση του προέδρου Γιουν
14 Δεκεμβρίου, 2024
Πέθανε ο στιχουργός Νίκος Βρεττός
14 Δεκεμβρίου, 2024
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 41χρονου στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Ελευθέριο
14 Δεκεμβρίου, 2024
Γκίλφοϊλ: Όταν η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ χαρακτήριζε τεμπέληδες τους Έλληνες
14 Δεκεμβρίου, 2024
«Το παιδί χανόταν αλλά εκείνη δεν έκλαιγε», λέει η κουμπάρα της Ειρήνης Μουρτζούκου
14 Δεκεμβρίου, 2024
Η Ρωσία αποσύρει δυνάμεις από την αεροπορική βάση της στη Συρία
14 Δεκεμβρίου, 2024
Φρίκη δίχως τέλος στη Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο – Τουλάχιστον επτά νεκροί
14 Δεκεμβρίου, 2024