Ρουβίκωνας: «Το προσωπικό φύλαξης του τουρκικού προξενείου μας απειλούσε με τέιζερ»

Ανακοίνωση για τις παρεμβάσεις στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο γκισέ των τουρκικών αερογραμμών, εξέδωσαν τα μέλη της Αναρχικής Ομοσπονδίας, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Ρουβίκωνας και η Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia, «το προσωπικό φύλαξης του προξενείου παρενέβη, επιχειρώντας λυσσαλέα να αποσπάσει το πανό».

Μεταξύ άλλων ανέφεραν:

«Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 11:00 μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας (αμφότερες μέλη της Αναρχικής Ομοσπονδίας) πραγματοποίησαν παρέμβαση μέσα στο τούρκικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Δώδεκα σύντροφοι/ισσες εισήλθαν στο Προξενείο όπου έβγαλαν πανό και φώναξαν συνθήματα υπέρ της κουρδικής αντίστασης.

Μιας και αυτό προφανώς δεν αποδείχτηκε και ιδιαίτερα εύκολο, από πλευράς τους επιστρατεύτηκαν αγκωνιές, γονατιές, κλοτσιές κλπ. Καθ’ όλη την διάρκεια του περιστατικού, οι σύντροφοι/ισσες -παραμένοντας συνεπείς στην αρχική τους απόφαση- διατήρησαν συγκροτημένα αμυντική στάση αρκούμενοι στο να μπλοκάρουν τα χτυπήματα, χωρίς να απαντάνε αντίστοιχα.

Τα μέλη της φύλαξης του προξενείου διατηρούσαν την ίδια επιθετική στάση και αφότου είχαν αφαιρέσει πλέον το πανό, περιορίζοντας τους/τις συντρόφους/ισσες σε μία γωνία της αυλής όπου τους απειλούσαν και τους έβριζαν (έκαναν μάλιστα και το σήμα των γκρίζων λύκων), ενώ παράλληλα προσπαθούσαν να αποσπάσουν τα κινητά τους.

Οι σύντροφοι/ισσες αρνήθηκαν επανειλημμένως και ρητά να τα παραδώσουν μέχρι τη στιγμή της σύλληψης τους από την αστυνομία. Παρά την αρχική είσοδο δύο Ελλήνων μπάτσων εντός της αυλής του προξενείου, οι τούρκοι μπάτσοι απαίτησαν την αποχώρηση τους, με βάση το γεγονός ότι το προξενείο αποτελεί τουρκικό έδαφος. Μόλις οι μπάτσοι αποχώρησαν από το χώρο, τα μέλη της φύλαξης του προξενείου ξεκίνησαν εκ νέου να απειλούν τους συντρόφους/ισσες, μαζεύοντας επιδεικτικά τα μανίκια τους, αφαιρώντας τα ρολόγια τους και φέρνοντας στο σημείο ράβδους τείζερ, υπονοώντας με κάθε τρόπο ότι έχουν σκοπό να υλοποιήσουν τις απειλές τους αν δεν εισακουστούν», σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.

-Ad-