Σ. Βούλτεψη στο newsique: Προτιμούν το χάος των ΜΚΟ από την τάξη του Κράτους;

Αν και είναι γνωστό πως οι δήμαρχοι και οι κάτοικοι των χειμαζομένων νησιών μας είχαν εμποδίσει και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει κλειστά κέντρα, η σημερινή συμπεριφορά τους προκαλεί μεγάλη κατάπληξη και πολλές απορίες.

Είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο απαγορεύουν στο Κράτος αυτό που επιτρέπουν στις ΜΚΟ, οι οποίες χρόνια τώρα αλωνίζουν στα νησιά νοικιάζοντας χώρους, διαμερίσματα, ακόμη και το τελευταίο δωμάτιο και γεμίζοντας με μετανάστες τα νησιά απ’ άκρου σ’ άκρον.

Είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο αρνούνται μια νοικοκυρεμένη δομή προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία του ασύλου. Κάθε άλλο παρά τυχαία ο νόμος λέει πως η διαδικασία του ασύλου διεξάγεται υπό συνθήκες κράτησης – διαφορετικά πού θα τους βρουν οι αρχές για να τους επιστρέψουν αυτούς που δεν λαμβάνουν άσυλο.

Είναι απορίας άξιον πώς νοικιάζουν τα πάντα στις ΜΚΟ και πώς επετράπη στον πρώην υπουργό κ. Βίτσα να νοικιάσει τον Απρίλιο του 2019 χώρους στη Σάμο (έναντι 10.100 ευρώ τον μήνα για πέντε χρόνια), αλλά τώρα αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο.

Είναι απορίας άξιον πώς δεν θέλουν έναν φυλασσόμενο χώρο και ανέχονται τους μετανάστες να κυκλοφορούν παντού, να μαχαιρώνονται, να καταλαμβάνουν τις πλατείες, να διαδηλώνουν περνώντας μέσα από τα χωριά, τρομοκρατώντας τον κόσμο.

Είναι απορίας άξιον πώς ανέχονται μια δεύτερη Μόρια έξω από τη Μόρια και πώς δεν ξεσηκώθηκαν να έλθουν στην Αθήνα, ενώ επί χρόνια κυλούσε δίπλα τους το ποτάμι με τα λύματα από τη Μόρια.
Είναι απορίας άξιον γιατί δεν υπήρξε οργανωμένη αντίδραση και διαδήλωση κατά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ τα νησιά τους τελούν υπό διαρκή επίταξη ελέω των ΜΚΟ, όταν καταπατούνται οι περιουσίες τους, όταν μπαίνουν φωτιές σε υποδομές και στα ελαιόδεντρα, όταν οι «άγριες νύχτες» (σύμφωνα με τα καθημερινά ρεπορτάζ) αποτελούσε μέρος της καθημερινότητάς τους επί πάνω από τέσσερα χρόνια.

Είναι απορίας άξιον πώς, μετά από όλα αυτά, δεν έβγαλαν απαγορευτικό στον Τσίπρα, που είχε το θράσος να πάει στη Λέσβο για το 14ο περιφερειακό συνέδριο του κόμματός του και τώρα «διακόπτουν» τις σχέσεις τους με την σημερινή κυβέρνηση.

Έχασαν την εμπιστοσύνη τους; Ναι. Αλλά γιατί την έχασαν σε λίγους μήνες και την έκαναν λάστιχο επί χρόνια;
Κουράστηκαν; Ναι. Αλλά γιατί δεν είχαν κουραστεί επί ΣΥΡΙΖΑ;
Συγγνώμη αλλά όταν προτιμάς το χάος των ΜΚΟ από την τάξη του Κράτους, κάτι δεν πάει καλά…

Σοφία Βούλτεψη, Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα, Ν.Δ., πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, δημοσιογράφος