Σαφές μήνυμα Μενέντεζ σε Τουρκία: «Όσο είμαι στην Γερουσία δεν θα πάρετε F-16»

Ακόμη ένα ηχηρό όχι προς την Τουρκία έριξαν οι ΗΠΑ, αυτή τη φορά από τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι όσο θα βρίσκεται στη Γερουσία δεν πρόκειται να επιτρέψει να κλείσει οποιαδήποτε συμφωνία για αγορά ή αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16.

“Όσο είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και έχω λόγο στην πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού, δεν θα συμφωνήσω να πουληθούν F-16 στην Τουρκία“, ανέφερε ο Μενέντεζ ενώ συμπλήρωσε πως δεν είναι σωστό να υποστηρίζεται ένα κράτος που είναι εχθρικό προς τους γείτονές του.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται όλη η ελληνική ομογένεια, αφού ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής, Κρις Πάππας, και περισσότεροι από 20 Δημοκράτες και Ρεπουμπλικανοί βουλευτές, καλούν το Κογκρέσο να συμπεριλάβει εκ νέου τον περιορισμό για την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία, στο νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες.

Υπενθυμίζεται πως το ίδιο κατηγορηματική με τον Μενέντεζ φάνηκε και η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής της Νέας Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη, η οποία σε δήλωσή της τόνισε πως το Κογκρέσο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της πώλησης των μαχητικών.