Σακελλαρίδης σε Μητσοτάκη: «Πώς το είπατε αυτό με το σύνθημα της ανθρωπιάς;»

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

Μέσω της ανάρτησής του αντιπαραβάλλει στη σημερινή παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άσυλο, σύμφωνα με το οποίο τα ασυνόδευτα παιδιά άνω των 15 ετών εξαιρούνται από τις ευάλωτες κατηγορίες και η εξέταση των αιτήσεων ασύλου τους θα γίνεται με ταχύρρυθμες διαδικασίες.

Tο κυβερνητικό σχέδιο για τα 4.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

«Ο Πρωθυπουργός ορίζει εθνικούς συντονιστές για τα ασυνόδευτα και δηλώνει υπερήφανα ότι «η Ελλάδα δίνει πρώτη το σύνθημα της ανθρωπιάς» και ότι «κανένα παιδί μόνο». Ωραία όλα αυτά.

Πριν τρεις βδομάδες με την ίδια υπερηφάνια ψηφιζόταν ο νόμος για το άσυλο και τη διεθνή προστασία. Εκεί οριζόταν ότι τα ασυνόδευτα παιδιά άνω των 15 ετών, δηλαδή το 93% των παραπάνω παιδιών, εξαιρούνται από τις ευάλωτες κατηγορίες και η εξέταση των αιτήσεων ασύλου τους θα γίνεται με ταχύρρυθμες διαδικασίες.

Τί σημαίνει αυτό; Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασυνόδευτων παιδιών που έρχονται στην χώρα μας μπορεί να απελαθούν, χωρίς οι αιτήσεις τους να εξεταστούν ουσιαστικά, σε χώρες που κινδυνεύουν ή διώκονται.
Πώς το είπατε αυτό με το “σύνθημα της ανθρωπιάς”;»

Να σημειωθεί ότι στις 16/11/2019 το σύνολο ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων ήταν: 5162

Αγόρια: 93,1%

Κορίτσια: 6,9%

Κάτω των 14 ετών: Το 7,7%

Τους τελευταίους 4 μήνες ήρθαν στην Ελλάδα τουλάχιστον 470 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.