Σακελλαροπούλου: Γιατί απουσίαζαν οι Ζουράρις και Μεϊκόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ

Έξι βουλευτές απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δύο εξ’ αυτών, οι Κώστας Ζουράρις και Αλέξανδρος Μεικόπουλος, αμφότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγαν να διευκρινίσουν ποια στάση θα κρατούσαν αν συμμετείχαν στην διαδικασία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ζουράρις αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 ο κ. Μεϊκόπουλος είπε ότι εγκλωβίστηκε με το αυτοκίνητή του στην κίνηση της Συγγρού και επιχείρησε να φτάσει με τα πόδια, τρέχοντας στη Βουλή. «Για ένα λεπτό έχασα την ψηφοφορία, ελπίζω το προεδρείο να δει το θέμα και να καταμετρηθεί η ψήφος μου» είπε ο βουλευτής, δίδοντας παράλληλα συγχαρητήρια στην κυρία Σακελλαροπούλου. «Ήταν μία ανθρώπινη στιγμή, τι να κάνω» αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊκόπουλος, που λίγο νωρίτερα είχε θεαθεί να εξηγεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τους λόγους της καθυστέρησης.

Οι υπόλοιποι έστειλαν επιστολή στην οποία ενημέρωναν τι θα έπρατταν.

Πρόκειται για τους Αντώνη Σαμαρά (απουσίαζε στο εξωτερικό) Τρύφωνα Αλεξιάδη (ασθενής) και Νίκο Συρμαλένιο (ασθενής) που ενημέρωναν ότι αν συμμετείχαν θα ψήφιζαν την Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου. Για λόγους ασθενείας και πρόσφατου τοκετού απουσίαζε και η βουλευτής του ΜεΡ25 Κωνσταντίνα Αδάμου. Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της δήλωσε “παρών”.