Σακελλαροπούλου: «Κέρδος για το θέατρο η αποτίναξη του φόβου»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως αναφέρει στην δήλωσή της: «Μέσα στο τεταμένο κλίμα των ημερών, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα. Μου εξέθεσε τα προβλήματα του κλάδου, λόγω της πανδημίας, καθώς συμπληρώνεται σχεδόν χρόνος με τα θέατρα κλειστά, με αποτέλεσμα να εντείνεται η επαγγελματική ανασφάλεια και η αγωνία για την επόμενη μέρα. Ειδική αναφορά κάναμε στην αναστάτωση που επικρατεί στον χώρο και απειλεί να τον απαξιώσει συνολικά στην αντίληψη του κοινού».

Και συνεχίζει: «Του εξέφρασα τη μεγάλη ανησυχία που αισθάνομαι βλέποντας τον κόσμο του θεάτρου να πλήττεται βίαια από τις αποκαλύψεις για κατάχρηση εξουσίας, σεξουαλική εκμετάλλευση, σωματική ή λεκτική βία. Αναφέρθηκα στη συνάντησή μου με τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία έγινε για να της εκφράσω την ενεργό συμπαράστασή μου στην προσπάθεια αποκάλυψης και καταδίκης κάθε κακοποιητικής συμπεριφοράς. Στο πρόσωπό της συναντήθηκα με όλους εκείνους, γυναίκες και άντρες, από οποιοδήποτε επαγγελματικό ή κοινωνικό χώρο, που βρίσκονται αντιμέτωποι με κάθε μορφή σεξουαλικής ή εξουσιαστικής κατάχρησης. Για να τους παροτρύνω να σπάσουν το φράγμα της σιωπής, να μιλήσουν δίχως φόβο. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν οι θεσμοί και οι εγγυήσεις του Κράτους Δικαίου που διασφαλίζουν τις νόμιμες διαδικασίες και τα δικαιώματα των εμπλεκομένων.

Ας κρατήσουμε ως σημαντικό κέρδος αυτής της δύσκολης περιόδου για το θέατρο, αλλά και για άλλους καλλιτεχνικούς και μη χώρους, την αποτίναξη του φόβου. Και το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια και το κύρος προσώπων και θεσμών που τόσο τους χρειάζεται η κοινωνία».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρτυρία για τον Βασίλη Καλογήρου: Μπήκε με τρία άτομα σε ένα αυτοκίνητο – Τι ισχύει
22 Φεβρουαρίου, 2025