Σακελλαροπούλου: Να μην ξαναδούμε ποτέ στην πατρίδα μας νοσταλγούς ιδεολογιών που αιματοκύλησαν τον κόσμο

«Σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία, με την ευχή να μην ξαναδούμε ποτέ στην πατρίδα μας, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, νοσταλγούς ιδεολογιών που αιματοκύλησαν τον κόσμο, εκφραστές και υποστηρικτές του ναζισμού, του φασισμού, της μισαλλοδοξίας».

Αυτό δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την ευκαιρία του εορτασμού της 76ης επετείου Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα στρατεύματα κατοχής.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος: «Σαν σήμερα, πριν από εβδομήντα έξι χρόνια, η Αθήνα απελευθερώθηκε από το ναζιστικό ζυγό. Ήταν μια μέρα εθνικής ανάτασης, συλλογικής χαράς, αναπτερωμένης ελπίδας. Μια μέρα που δικαίωνε τον αγώνα και τις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής».

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η κα Σακελλαροπούλου παρέστη νωρίτερα σήμερα στην έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δένδιας: Με καινοτομία, νέες τεχνολογίες και νέα Δομή Δυνάμεων προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση
16 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: «Η συγκάλυψη είναι η ειδικότητά του»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: «Μείζον πολιτικό ζήτημα η ευθεία αμφισβήτηση της δικαιοσύνης»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Γάζα: Νεκροί Παλαιστίνιοι αστυνομικοί από ισραηλινό βομβαρδισμό
16 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: «Σημείο αναφοράς οι πραγματογνωμοσύνες που θα μπουν στη δικογραφία»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη
16 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: 1.300 σεισμοί από την 1η Φεβρουαρίου
16 Φεβρουαρίου, 2025
«Κλείδωσαν» οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας την ερχόμενη εβδομάδα στο Ριάντ
16 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά
16 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η ΝΔ επιχειρεί «μπάζωμα παντού», στην Ελλάδα και την Ευρώπη
16 Φεβρουαρίου, 2025