Σάκης Αρναούτογλου: Εντονες καταιγίδες – Προσοχή, αυτές είναι οι περιοχές

Αλλάζει για τα καλά ο καιρός στην Ελλάδα, αλλά όχι παντού. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα έχουμε έντονα φαινόμενα τα ξημερώματα στη ΝΔ Ελλάδα και από το κεντρικό Ιόνιο μέχρι και τα κεντρικά – δυτικά της Πελοποννήσου.

Το πρωί και μεχρι το μεσημέρι οι καταιγίδες και τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο. Βροχές αναμένονται και στην Αττική αλλά και τις δυτικές Κυκλάδες και το βράδυ θα επηρεάζονται οι νότιες περιοχές της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά στους 13 βαθμούς, στα νότια στους 15 βαθμούς και στα βόρεια από 8 έως 15 βαθμούς. Στα δυτικά ο υδράργυρος θα σταματήσει στους 15 βαθμούς και στα ανατολικά από 14 έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική, αναμένονται από το μεσημέρι και μετά βροχές στα δυτικά του νομού και το βράδυ θα υποχωρήσουν. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές μπόρες προς το Αγιο Όρος και λίγες τοπικές συννεφιές στον υπόλοιπο νομό. Η θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.

Την Πέμπτη, από την Στερεά και βορειότερα θα έχουμε ηλιοφάνεια, αλλά στην Πελοπόννησο θα έχουμε τοπικές βροχές μέχρι και την Λευκάδα.

Την Παρασκευή οι άνεμοι θα γίνουν ΝΔ και τα σύννεφα θα πυκνώνουν στα ΒΔ της χώρας με αντίστοιχα φαινόμενα, αλλά και στα ανατολικά νησιωτικά.

Το Σάββατο, θα έχουμε νέες συννεφιές από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τοπικές μπόρες.

Την Κυριακή η συννεφιά θα απλωθει ακόμη περισσότερο και οι βροχές θα επιμείνουν στη δυτική Ελλάδα στα βόρεια και τα νότια, με τον νοτιά να πνέει στα 7 και 8 μποφόρ.