Σάκης Αρναούτογλου: Νέα κακοκαιρία με καταιγίδες – Οι περιοχές

Αλλάζει ξανά ο καιρός με καταιγίδες και χιόνια από την Τετάρτη, όπως σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου. Αναλυτικά το δελτίο καιρού…

Σάκης Αρναούτογλου: Αρκετή ηλιοφάνεια θα επικρατήσει από το πρωί της Τρίτης στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, ενώ από το απόγευμα και μετά αναμένεται συννεφιά σταδιακά αυξημένη και τοπικές μπόρες στο Ιόνιο και τη δυτική Ήπειρο.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια από το πρωί, το απόγευμα όμως θα επικρατήσει αραιή συννεφιά που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αυξηθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές από το μεσημέρι και μετά, αυξημένες τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ανατολικοί στα 3 με 5 μποφόρ.

Σάκης Αρναούτογλου: Νέα κακοκαιρία με καταιγίδες – Οι περιοχές

Το πρωί της Τετάρτης ο καιρός θα παρουσιάσει αλλαγή, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά από τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο μέχρι την Ήπειρο.

Στα βουνά τη βορειοδυτικής Ελλάσας θα πέσουν και μερικά χιόνια!

Στην πορεία της ημέρας η κακοκαιρία θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται σε Θράκη, νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Κρήτη.

Σάκης Αρναούτογλου: Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού…

Meteo: Κακοκαιρία με βροχές και δυνατούς ανέμους στο Αιγαίο την Τρίτη 14/3

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε περιοχές της χώρας την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με το meteo, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 15 βαθμούς, στην Ήπειρο από -1 έως 15 βαθμούς, στα Επτάνησα από 2 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 15, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Αττική

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι με εντάσεις εώς 3-4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένιση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες και στροφή των ανέμων σε νότιους με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς, αλλ΄ά στα βόρεια και δυτικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

-Ad-