Σάκης Αρναούτογλου: «Ο καύσωνας που ζούμε δεν προδικάζει και καυτό καλοκαίρι»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ήταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, εδώ και δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη τρέχει πρόγραμμα το οποίο μπορεί να δει – μέσω αισθητήρων – το επίπεδο της θερμικής καταπόνησης σε περιόδους παρατεταμένου καύσωνα.

Την ίδια στιγμή ο κ. Αρναούτογλου έχει προτείνει τη θωράκιση της πόλης από ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει δυνατές βροχές καταιγίδες την περίοδο του θέρους.

«Αν το θωρακίσουμε σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και με μετεωρολογικούς σταθμούς περιφερειακά της πόλης, με μήνυμα στους πολίτες θα τους ενημερώνουμε για τα ραγδαία φαινόμενα», εξήγησε.

Με τη χώρα να βιώνει υψηλές θερμοκρασίες τα τελευταία 24ωρα, ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε πως ο καύσωνας των τελευταίων ημερών δεν προδικάζει και καυτό καλοκαίρι.

«Πέρυσι ήταν ο πιο ψυχρός και βροχερός Ιούνιος και στη συνέχεια ξεκίνησε ο παρατεταμένος καύσωνας. Μπορεί φέτος να γίνει το αντίθετο», σχολίασε.

Για τον προεκλογικό του αγώνα ανέφερε πως επισκέφτηκε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους και την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω, ενώ αναφέρθηκε και στις ελλείψεις στις υποδομές υγείας στα νησιά της χώρας, οι οποίες οδηγούν τους πολίτες να μετακομίσουν στις μεγάλες πόλεις προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην υγεία.