Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Σκόνη, λασποβροχές και 30άρια – Χάρτες

Αναμένονται λασποβροχές τις επόμενες 24 ώρες στη χώρα, με τον Σάκη Αρναούτογλου να δημοσιεύει ακόμα και χάρτες με την πρόοδό τους.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία στα νότια θα παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, την Τρίτη, αξιόλογες λασποβροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά κα βόρεια σε συνδυασμό με σχετική ψύχρα στα βόρεια (15-19 βαθμούς). Στους 21-25 βαθμούς θα κυμανθεί η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Αττική, ενώ «έντονο θα είναι το ανοιξιάτικο συννεφόκαμα στα δυτικά και νότια με τη θερμοκρασία στους 28 με 30 και στη βόρεια Κρήτη στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου».

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει: «Οι ασθενείς λασποβροχές βροχές τη Δευτέρα 22/4 έως και αργά τη νύχτα ανά 6ωρο με μια ματιά!

Φίλες και φίλοι! Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έστω και ασθενών λασποβροχών παρατηρείται αυξημένη ολισθηρότητα σε δρόμους αλλά και πεζοδρόμια (κυρίως για τις περιοχές που δεν έχει βρέξει τις τελευταίες ημέρες), γεγονός που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς τόσο τους οδηγούς όσο και τους πεζούς!

Οι άνεμοι μόνο στις ακτές της νότιας Πελοποννήσου, στις νότιες Κυκλάδες και στο Κρητικό Πέλαγος θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 5-7 μποφόρ από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις και η θερμοκρασία το μεσημέρι στους:

  • 16-20 βαθμούς στα βόρεια ορεινά και πεδινά αντίστοιχα
  • 18-25 βαθμούς στα δυτικά ορεινά και πεδινά αντίστοιχα
  • 16-23 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά και πεδινά – παραθαλάσσια αντίστοιχα
  • στους 21-23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στη βόρεια Κρήτη στους 30 και πολύ τοπικά στους 31-32 βαθμούς Κελσίου

Την Τρίτη αξιόλογες λασποβροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά κα βόρεια σε συνδυασμό με σχετική ψύχρα στα βόρεια (15-19 βαθμούς), στους 21-25 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά-Αττική, ενώ έντονο θα είναι το ανοιξιάτικο συννεφόκαμα στα δυτικά και νότια με τη θερμοκρασία στους 28 με 30 και στη βόρεια Κρήτη στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου! Λεπτομέρειες με χάρτες τις πρωινές ώρες της Δευτέρας!».