Σάκκαρη: «Αφιερώνω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα»

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4), της άλλοτε Νο.1 στον κόσμο Καρολίνα Πλίσκοβα και θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του US Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια, Νο.18 στην παγκόσμια κατάταξη (κάτι που αναμένεται να αλλάξει πολύ σύντομα προς το καλύτερο) δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης πως βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της, ενώ αφιέρωσε αυτή τη νίκη στην Ελλάδα που πριν ένα μήνα έζησε εφιαλτικές στιγμές εξαιτίας των πυρκαγιών:

«Είναι μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα και δεν είχα την ευκαιρία να το πως αυτό στο γήπεδο, αλλά αφιερώνω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα, επειδή υποφέραμε πολύ τον προηγούμενο μήνα με τις πυρκαγιές. Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες υπερήφανους και χαρούμενους, ειδικά σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, γιατί ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου» τόνισε η Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της, και συμπλήρωσε:

«Σέρβιρα πολύ καλά, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι κέρδισα 22 πόντους στη σειρά. Εντυπωσιάστηκα ακόμη και εγώ. Διαχειρίστηκα καλά την πίεση και τις προσδοκίες, ειδικά στο τέλος του αγώνα. Ήταν δύσκολο να το κλείσω, αλλά νομίζω τα πήγα αρκετά καλά. Είμαι στην καλύτερη ηλικία της καριέρας μου. Νιώθω πιο ώριμη από ποτέ. Ο κάθε παίκτης κάνει breakthrough σε διαφορετική ηλικία. Τώρα είναι πιθανότατα η ώρα μου, στα 26 μου. Δεν ήμουν τόσο καλή junior, δεν ήμουν αστέρι όταν ήμουν 18-19, χρειάστηκε να δουλέψω πολύ και να θυσιάσω πολλά από τη ζωή μου, αλλά τώρα με αποζημιώνει αυτό και στην ηλικία των 26 μπορώ να πετυχαίνω αυτά τα αποτελέσματα.»

-Ad-